Antena 3 CNN Coronavirus Atac cibernetic la Agenţia Europeană a Medicamentelor. Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer a fost accesată ilegal

Atac cibernetic la Agenţia Europeană a Medicamentelor. Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer a fost accesată ilegal

Compania medicală germană BioNTech a anunţat, miercuri seară, că documentaţia de aprobare a vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat împreună cu firma americană Pfizer a fost "accesată ilegal" în atacul cibernetic care a vizat Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Atac cibernetic la Agenţia Europeană a Medicamentelor. Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer a fost accesată ilegal
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    09 Dec 2020   •   22:45

Incidentul vine în contextul în care Agenţia Europeană a Medicamentelor, instituția care autorizează vaccinuri anti-Covid, efectuează proceduri pentru aprobarea unor vaccinuri împotriva noului coronavirus.

"Agenţia Europeană a Medicamentelor a fost vizată de un atac cibernetic. Agenţia a lansat imediat o investigaţie în cooperare strânsă cu autorităţile şi cu alte entităţi relevante", a comunicat instituţia.

Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizera a fost accesată ilegal

"Am fost informaţi astăzi de Agenţia Europeană a Medicamentelor că instituţia a fost vizată de un atac cibernetic şi că unele documente referitoare la solicitarea de reglementare a vaccinului candidat anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost accesată ilegal", anunţă compania BioNTech, informează Reuters.

Sisteme ale BioNTech sau Pfizer nu au fost afectate

"Nu au fost afectate sisteme ale BioNTech sau Pfizer în acest incident şi nu ştim dacă au fost accesate date personale ale participanţilor la studiu", precizează compania farmaceutică, subliniind că aşteaptă date suplimentare despre incident de la Agenţia Europeană a Medicamentelor, informează Mediafax.

 

 

×
Subiecte în articol: coronvarirus
Parteneri
Cresc semnificativ facturile! Cât vor plăti românii în plus lunar
x close