Antena 3 Coronavirus Britanicii avertizează: În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală

Britanicii avertizează: În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală

de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   15:40
Britanicii avertizează: În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală hepta

Vaccinurile împotriva coronavirusului nu reușesc să țină pasul cu mutațiile pe care virusul le face pentru a supraviețui. Ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat că s-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației, pe măsură ce apar noi variante ale coronavirusului.

Declarația ministrului britanic vine în ciuda faptului că guvernul de la Londra este încrezător că actualele produse administrate pentru imunizarea contra Covid-19 vor preveni simptomele severe, transmite Guardian.

Nadhim Zahawi s-a pronunțat la scurt timp după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.

”Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”

”Credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a declarat Zahawi la BBC. Oficialul a avertizat totodată că ”cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”.

Ministrul a mai spus că guvernul de la Londra este dedicat asigurării de vaccinuri împotriva noilor tulpini, un exemplu fiind acordul cu compania biotech germană CureVac, anunțată săptămâna aceasta, pentru 50 de milioane de doze din potențiale noi vaccinuri.

Experții care lucrează la un nou vaccin menit să combată varianta sud-africană a coronavirusului speră că vor fi gata să-l administreze până în toamnă, a declarat principalul cercetător din domeniul vaccinurilor de la Oxford, Sarah Gilbert.

Aceasta a declarat că echipa ei ”lucrează la o versiune cu secvența (proteinei) spike sud-africană”.

”Nu este încă în stadiul în care putem vaccina oameni, dar în condițiile în care toți dezvoltatorii folosesc platforme tehnologice, există căi de a produce vaccinuri foarte ușor de adaptat. Ne așteptăm, anul acesta, să arătăm că noua variantă a vaccinului va genera anticorpi care recunosc noua variantă. Apoi va fi cam ca realizarea de vaccinuri antigripale. Foarte probabil, va fi disponibil din toamnă”, a mai spus expertul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close