Antena 3 CNN Coronavirus Avertizare OMS: Un nou val COVID-19 este iminent, varianta delta se răspândește rapid în Europa

Avertizare OMS: Un nou val COVID-19 este iminent, varianta delta se răspândește rapid în Europa

Un nou val de cazuri de coronavirus s-ar putea înregistra în curând în Europa, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății, subliniind că scăderea numărului de infecții din regiune a încetat, conform CNBC.

Avertizare OMS: Un nou val COVID-19 este iminent, varianta delta se răspândește rapid în Europa
de Claudia Popovici    |    01 Iul 2021   •   17:51

Directorul regional al OMS Europa, Hans Kluge a precizat că noua tulpină delta generează creșterea cazurilor pe fondul unei „situații care evoluează rapid”. 

“Săptămâna trecută, numărul de cazurilor a crescut cu 10%, o evoluție influențată de deciziile persoanelor de a călători în afara țării, de adunările publice și de relaxarea măsurilor antiepidemice. Va exista un nou val în regiunea europeană, dacă nu vom rămâne disciplinați”.

Milioane de oameni au rămas nevaccinați în Europa care a reiterat ceea ce datele au arătat deja, că varianta delta este mult mai transmisibilă decât varianta alfa (care în sine era mai transmisibilă decât tulpinile anterioare).

Delta depășește alfa foarte repede ... și se traduce deja prin spitalizări și decese crescute", a declarat Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă. 

Varianta Delta va fi dominantă în regiunea europeană a OMS, până în august

„Până în august, regiunea europeană a OMS va fi dominantă de delta. 63% dintre oameni așteaptă încă prima lor doză, în timp ce restricțiile vor fi ridicate până luna viitoare. Marea Britanie, de exemplu, care are o rată ridicată de vaccinare, dar și un număr mare de cazuri delta, intenționează să pună capăt restricțiilor pe 19 iulie.

Va exista un nou val în regiunea europeană a OMS, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați, cu atât mai mult când vor exista mult mai puține reguli”, a avertizat directorul regional al OMS Europa, Hans Kluge.

×
Subiecte în articol: OMS COVID-19 Europa
Parteneri
România intră în Spațiul Schengen aerian. Schimbări majore în aeroporturi
x close