Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19, descoperire neaşteptată. "Rezistă mai mult decât s-a crezut iniţial". De ce banii devin mult mai periculoşi

COVID-19, descoperire neaşteptată. "Rezistă mai mult decât s-a crezut iniţial". De ce banii devin mult mai periculoşi

Studii recente ale Academiei de Ştiinţe din Australia schimbă perspectiva asupra riscurilor de contaminare cu coronavirus, relatează presa internaţională.

COVID-19, descoperire neaşteptată. "Rezistă mai mult decât s-a crezut iniţial". De ce banii devin mult mai periculoşi
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Oct 2020   •   20:30

Cercetătorii australieni au descoperit că virusul este "exterm de robust" şi poate rămâne activ pe suprafeţe timp de până la 28 de zile.

Temperatura propice este de 20 de grade Celsius, care corespunde cu ceea ce numim, de regulă, "temperatura camerei" iar experimentele s-au desfăşurat departe de lumina zilei, întrucât este cunoscut faptul că radiaţia ultravioletă ucide virusul.

Obiectele pe care COVID-19 poate rezista şi transmite infecţia până la patru săptămâni sunt bancnotele, ecranele telefoanelor mobile şi articolele din oţel inoxidabil.

Spre comparaţie, în circumstanţe similare, virusul gripei rezistă doar 17 zile.

Un timp de viaţă de până la 9 ori mai mare, pe obiecte, comparativ cu ce se ştia anterior

Studiile anterioare indicau faptul că particulele de COVID-19 supravieţuiau două-trei zile pe bancnote şi suprafeţe de sticlă şi până la şase zile pe obiecte din plastic şi din oţel inoxidabil.

În continuare, răspândirea coronavirusului se face cel mai frecvent atunci când cei infectaţi tuşesc, strănută sau vorbesc, notează BBC.

×
Subiecte în articol: COVID-19 bani telefoane
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close