Antena 3 CNN Coronavirus De ce au crescut atât de mult cazurile de COVID-19? Donald Trump vine cu explicația

De ce au crescut atât de mult cazurile de COVID-19? Donald Trump vine cu explicația

Președintele SUA, Donald Trump, e de părere că marea creștere a numărului de cazuri de coronavirus, în SUA, este din cauza protestelor "Black Lives Matter".

De ce au crescut atât de mult cazurile de COVID-19? Donald Trump vine cu explicația
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    23 Iul 2020   •   10:40

„Există, probabil, o serie de cauze pentru apariţia vârfurilor în cazurile de infecţie. Cazurile au început să crească în rândul tinerilor americani la scurt timp după proteste, despre care se ştie că au declanşat o relaxare mai largă a eforturilor de atenuare la nivel naţional”, a declarat preşedintele american, miercuri.

O serie de proteste violente au avut loc în mai multe orașe din SUA, săptămâni întregi, oamenii cerând să se facă dreptate în cazul lui George Floyd. Afro-americanul, ale cărui ultime cuvinte au fost "Nu pot să respir", a murit în luna mai, în Minneapolis, după ce un polițist alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât minute întregi.

De asemenea, creșterea numărului de infectări s-a produs și ca urmare a manifestațiilor organizate de Ziua Memorialului sau a petrecerilor de pe plaje și baruri de pe litoral la care au participat mulți tineri.

Trump: Mexic, vinovat pentru creșterea cazurilor. Multe sunt de import

Donald Trump a dat vina și pe Mexic pentru creșterea infectărilor, spunând că multe dintre cazuri sunt de import. „Avem o graniţă de 2000 de mile cu Mexic, aşa cum ştim foarte bine, iar cazurile se dezvoltă în Mexic. Din păcate, am vorbit preşedintele şi este o mare problemă pentru Mexic, dar numărul cazurilor creşte foarte mult în tot restul emisferei occidentale”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Președintele SUA a vorbit şi despre zidul de la graniţa cu Mexicul şi a spus că „257 de mile de zid nou construit de-a lungul graniţei de sud a avut un impact pozitiv mare asupra persoanelor care intră şi avem un număr scăzut de persoane care vin ilegal, ceea ce a ajutat foarte mult. Era într-adevăr destinat unui alt scop, dar a funcţionat foarte bine şi pentru pandemie”.

×
Subiecte în articol: Donald Trump coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close