Antena 3 CNN Coronavirus Din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu coronavirus sunt asimptomatici. Estimarea specialiștilor este de 25%-50%

Din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu coronavirus sunt asimptomatici. Estimarea specialiștilor este de 25%-50%

Noi date arată faptul că 25%-50% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt asimptomatici. Conform specialiștilor, acesta este procentajul care este responsail și pentru răspândirea bolii.

Din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu coronavirus sunt asimptomatici. Estimarea specialiștilor este de 25%-50%
Sursa foto: Pixabay
01 Apr 2020   •   21:50

Numărul îngrijorător de pacenți asimptomatici a împins autoritățiile din Statele Uniite să recomande ca toți cetățenii să poarte măși de protecție. În SUA, statisticile arată că 25% dintre cei testați sunt asimptomatici, iar în Islanda procentul este de 50%. 

Directorul CDC, medicul Robert Redfield a confirmat procentul îngrijorător. Pentru a preveni răspândirea virusului, autoritățiile și cadrele medicale au schimbat tactica de prevenire, declarând că cel mai responsabil din partea cetățenilor ar fi să poarte măști, din cauza faptului că poți fi purtător de virus fără să știi. 

Inițial, se recomandase cetățenilor să nu poare măști, pentru că nu aduc niciun beneficiu, ele fiind folositoare doar doctorilor care sunt expuși în mod direct sau purtătorilor, informează CNN

×
Subiecte în articol: asimptomatici coronavirus
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close