Antena 3 CNN Coronavirus Directorul Aeroportului din Cluj, despre situația cu aglomerația de nedescris: "Mulți nu aveau bilete de avion, nici nu cunoșteau destinația"

Directorul Aeroportului din Cluj, despre situația cu aglomerația de nedescris: "Mulți nu aveau bilete de avion, nici nu cunoșteau destinația"

Directorul Aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo, a explicat la "Subiectiv" de la Antena 3, că aeroportul a acționat corect și nu are nicio vină în felul cum a gestionat situația de astăzi, cu aglomerația de nedescris, din cauza românilor care au plecat la muncă în Germania.

Directorul Aeroportului din Cluj, despre situația cu aglomerația de nedescris: "Mulți nu aveau bilete de avion, nici nu cunoșteau destinația"
de Claudia Simion    |    09 Apr 2020   •   19:18

"Pot să vă spun că aeroportul a acționat corect, nu are nicio vină în această situație și o să reușim să prezentăm aceste aspecte. În cursul zilei de astăzi au fost 12 zboruri. Ultimul va pleca la 21.50 din Cluj spre Germania, cu muncitori care pleacă la muncă. Aceste zboruri erau programate să fie de la prânz la ora 22. Din păcate, organizatorii, care nu știm cine sunt și e un mare semn de întrebare, dimineață, începând cu ora 7, au lăsat aproximativ 1.800 de pasageri în parcarea aeroportului. Mulți nu aveau bilete de avion. Nici măcar nu cunoșteau destinația. Autocare, microbuze, care au venit din Botoșani, Dolj, din toată țara, i-au lăsat în parcarea aeroportului. Majoritatea nu aveau bilete de avion și nu cunoșteau destinația. S-au prezentat niște liste și foarte puțini din cei 1.800 cunoșteau exact orașul în care mergeau. Ei știau doar că merg în Germania la muncă.7

Noi, cu o lună în urmă, am gestionat 8000-9000 de pasageri în fiecare zi. Parcarea nu este administrată de Aeroportul din Cluj, ci de Consiliul Județean Cluj, printr-o firmă privată", a spus David Ciceo la Antena 3.

Un dosar penal a fost deschis după imaginile și informațiile apărute în spațiul public privind aglomerația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj.

Mii de români s-au strâns astăzi la aeroport și așteptau să plece la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură.

"În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj", au anunțat autoritățile.

Imagini impresionante pe aeroportul din Cluj. Mii de români așteaptă să plece la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Directorul Aeroportului din Cluj, despre situația cu aglomerația de nedescris: "Mulți nu aveau bilete de avion, nici nu cunoșteau destinația"

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca david ciceo aeroport
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close