Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Streinu Cercel: Virusul e pe stradă. Nu mergeți fără mască!

Dr. Streinu Cercel: Virusul e pe stradă. Nu mergeți fără mască!

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține că în momentul de față toată lumea ar trebui să poarte mască, de dimineață și până seara.

Dr. Streinu Cercel: Virusul e pe stradă. Nu mergeți fără mască!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    04 Oct 2020   •   19:25

”Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel: Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează

”Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala.

Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”.

Potrivit profesorului Adrian Streinu-Cercel, anchetele epidemiologice trebuie să fie mult mai agresive pentru a putea identifica asimptomaticii.

”Aceștia nu știu că sunt bolnavi, nu poartă nici mască și ca atare pot să transmită fără niciun fel de problemă”, a spus medicul.

Cercel: Virusul circulă cu 7 metri pe secundă

”În momentul în care o persoană respiră și îl eliberează în aer, virusul pleacă cu circa 7 metri pe secundă. De aici nevoia de distanțare fizică și obligativitatea de purtare a măștii. Chiar dacă sunt la o distanță de 2 metri, distanța de 2 metri nu mă protejează dacă eu nu am o mască care să mă protejeze de pătrunderea virusului”, a precizat Streinu-Cercel.

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close