Antena 3 Coronavirus Epidemiolog-șef, declarație șoc: ”COVID-ul a luat viața celor care erau o povară pentru cei din jur” 

Epidemiolog-șef, declarație șoc: ”COVID-ul a luat viața celor care erau o povară pentru cei din jur” 

de Andreea Cigolea    |    08 Sep 2020   •   13:35
Epidemiolog-șef, declarație șoc: ”COVID-ul a luat viața celor care erau o povară pentru cei din jur” 

Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a făcut o declarație uimitoare la TV, mai ales în contextul în care Moldova este pe locul 22 în lume la capitolul mortalitate.

Medicul a spus că mulți dintre cei care au murit de COVID aveau oricum boli cronice și se chinuiau din cauza stării de sănătate precare.

Comorbiditățile și infecția cu Covid sunt antagoniști

”Nu vreau să fiu judecat și nu vreau să par cinic, dar în toată lumea, Covidul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur. Oamenii care se chinuiau în stadii terminale de cancer, avansate de diabet, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate. Iată că lucrul acesta s-a întâmplat și în Franța, și în Italia și din păcate și în Republica Moldova. Comorbiditățile și infecția cu Covid sunt antagoniști. Patologia cardiovasculară predomină, oamenii cu diabet zaharat sunt vulnerabili, noi de când vorbim că obezitatea e un factor de risc pentru maladii transmisibile! În Covid, obezitatea a jucat un rol decisiv. O treime din cei decedați sufereau de obezitate de un anumit grad”, a declarat Nicolae Furtună.

Medicul a demisionat după declarația controversată

Guvernul a anunțat că Furtună a fost convocat astăzi de premierul Ion Chicu, iar în cadrul ședinței a anunțat că părăsește funcția.

"Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close