Antena 3 CNN Coronavirus Managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Formele de COVID-19 pe care le avem ne-au surprins”

Managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Formele de COVID-19 pe care le avem ne-au surprins”

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că evoluţia pandemiei de la începutul acestei luni a surprins-o.

Managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Formele de COVID-19 pe care le avem ne-au surprins”
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2021   •   22:33

”Ultimele zile au însemnat o creştere a numărului de cazuri şi, dacă în luna februarie speram că lucrurile vor merge spre bine şi că această primă parte a lunii martie va fi mai liniştită, să ne bucurăm de mărţişor şi de aceste zile de primăvară altfel, din păcate acum numărul de pacienţi, formele pe care le avem, ne-au surprins.

Pe mine, personal, m-a surprins rapiditatea cu care s-a umplut secţia, adică în trei zile practic secţia a fost plină şi asta este extrem de important pentru că speram să fie mai bine şi acum trebuie să ne repoziţionăm şi să ne gândim că, încă o perioadă, trebuie să ne reaşezăm în locul în care am fost în tot acest an şi să respectăm regulile”, a declarat Beatrice Mahler la Digi 24.

Medicul speră ca de sărbătorile de Paşti situaţia să fie mai relaxată.

Bilanţ COVID-19 din 13 martie 2021, în România. Peste 1.200 de pacienţi internaţi în secţiile ATI

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele informaţii despre situaţia pandemiei de coronavirus în ultimele 24 de ore.

În total, în România există 1.260 de paturi ATI avizate de DSP şi destinate pacienţilor COVID-19, ceea ce înseamnă că la această oră mai sunt disponibile doar  57 de locuri pe secţiile ATI pentru pacienţii infectaţi.

Până astăzi, 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 781.154 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.964 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 925 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 21.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Medicul Adrian Marinescu: Devine regulă să nu mai avem locuri de internare. Mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie Intensivă

×
Subiecte în articol: Marius Nasta Beatrice Mahler
Parteneri
România, campioană mondială la robotică
x close