Antena 3 CNN Coronavirus Medic din Ploiești, luat la rost într-un magazin. "Nu există bolnavi de COVID-19, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți"

Medic din Ploiești, luat la rost într-un magazin. "Nu există bolnavi de COVID-19, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți"

Un medic de la Spitalul Municipal Ploiești a povestit experiența tristă prin care a trecut, în plină pandemie de coronavirus, în timp ce se afla la un minimarket.

Medic din Ploiești, luat la rost într-un magazin. "Nu există bolnavi de COVID-19, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți"
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Simion    |    08 Iul 2020   •   21:10

Diana Decean, medic specialist în psihiatrie, a coborât la magazinul de lângă bloc să cumpere cele necesare. La intrare, povestește ea, se afla un afiș mare pe care scria că purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta magazinului. Cu toate acestea, în momentul în care a intrat a observat că nimeni nu purta mască. "Niciuna dintre vânzătoare nu purta mască, niciunul dintre obișnuiții locului - "gospodine" venite în capot după o sticlă de cola și trei napolitane, băieții în maieu de șmecher veniți să-și ia doza zilnică de bere și semințe".

"Aveți pe ușă semn de mască obligatorie", a spus medicul. "S-a pornit o furtună verbală din toate părtile, ce mască, ia mai lăsați-ne, ce Covid? Lucrez în domeniu, le-am zis, e real, sunt oameni bolnavi", a mai povestit ea.

"Nu există bolnavi de COVID-19, nu ne mai prostiți"

Reacțiile din jur nu au încetat să o șocheze. "Mi-a zis cineva din județean că le da 10.000 euro de caz să-i facă covid și vii și morți. Nu există bolnavi, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți, ce ne credeți fraieri? Vreți să ne nenorociți pe toți, nu vă mai ajunge".

"Toată ura era îndreptată asupra mea și a măștii mele, vânzătoarea, și ea foarte vocală, m-a servit în scârbă, deja eram probabil în cârdășie cu cei care "halim bani europeni în loc de mic dejun, prânz și cină".

Tratez de peste 20 de ani, printre altele și paranoia, delirul sistematizat, tematic, impenetrabil, prin definitie, la contraargumente și paralel cu un rest de gândire cvasinormală în ce privește cotidianul. Ce faci, însă, când nu ai în față o singură persoană cu un sistem de credințe rupt de realitatea testabilă, ce te faci când ești înconjurat de acest delir rupt de realitate.

Ce te faci când TU ești din ce în ce mai singur (de dragul argumentului, dar înțelegeți ce vreau să spun) și ceilalți cu "realitatea" lor sunt din ce în ce mai mulți? O experiență interesantă dacă vreau să învăț ceva din ea. Am învățat cum se simte frustrarea celui care este singur împotriva tuturor. Singur, cu " adevarul" lui real sau delirant. Frustrarea este aceeași. Pe drumul spre casă mi-a venit sa plâng...”, a mai povestit Diana Decean.

Număr - record de noi de cazuri de coronavirus în România

Comentariile celor din magazin vin în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, a fost raportat cel mai mare număr de noi cazuri de până acum: 555 de persoane au fost depistate cu coronavirus.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

×
Subiecte în articol: Ploiești coronavirus
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close