Antena 3 CNN Coronavirus Medic infecționist despre explozia de cazuri de COVID-19 de astăzi: ”Nu are nicio legătură cu începerea școlilor”

Medic infecționist despre explozia de cazuri de COVID-19 de astăzi: ”Nu are nicio legătură cu începerea școlilor”

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță a explicat recordul de infectări de astăzi cu COVID-19 din România. Conform medicului de la Spitalul Militar, această transmitere comunitară accelerată se va răsfrânge bineînțeles indirect și asupra a ce se va întâmpla în școală, dar începerea școlii nu are nicio legătură cu acest număr mare de infectări.

Medic infecționist despre explozia de cazuri de COVID-19 de astăzi: ”Nu are nicio legătură cu începerea școlilor”
de Andreea Cigolea    |    16 Sep 2020   •   17:44

”Categoric acest număr mare de astăzi nu vine de la începrea școlilor. Vorbim  de școli care au început pe 14 septembrie și cifrele reflectă numărul testelor din data de 15, deci nu are nicio legătură epidemiologică cu începerea școlilor” a explicat dr. Valeriu Gheorghiță la Antena3. 

Record de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Ţara noastră a înregistrat miercuri un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului. 

Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

 

×
Subiecte în articol: infectionist
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close