Antena 3 CNN Coronavirus Medicament folosit pentru tratarea COVID-19 în China. Medic de la Balș: Se poate aduce și în România dacă e eficient

Medicament folosit pentru tratarea COVID-19 în China. Medic de la Balș: Se poate aduce și în România dacă e eficient

China a anunțat că există un medicament antiviral pentru gripă, care dă rezultate mai bune pentru combaterea coronavirusului.

Medicament folosit pentru tratarea COVID-19 în China. Medic de la Balș: Se poate aduce și în România dacă e eficient
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    19 Mar 2020   •   19:36

Favipiravir se numește medicamentul la care fac referire specialiștii chinezi.

Adrian Marinescu, medic primar Institutul Matei Balș, a explicat că testele care dovedesc eficiența acestui medicament au fost făcute pe un număr mic de persoane.

"Sunt mai multe variante anti-virale cu o eficiență diferită. Despre Favipiravir s-a vorbit de multă vreme. El e folosit de ani buni în Japonia și în infecția cu ebola și în tratamentul gripei. Sunt mai multe virusuri pentru care ar fi eficient.

Studiile sunt făcute pe un număr mic de pacienți. Nu e singurul, la un moment dat era folosit și într-o combinație. Noi deja folosim variante antivirale.

Medicamentul poate fi adus repede în România, dacă e într-adevăr eficient. Dar trebuie dovedit concret", a spus Adrian Marinescu la Antena 3.

Medicament folosit în China pentru coronavirus. Medic de la Institutul Balș: Se poate aduce și în România dacă e eficient

×
Subiecte în articol: coronavirus Balș medicament
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close