Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Tudor Ciuhodaru: "Fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide"

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide"

Medicul Tudor Ciuhodaru face apel la Guvernul Orban și la președintele Klaus Iohannis să facă posibilă achiziționarea de teste rapide pentru coronavirus.

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide"
Sursa foto: Tudor Ciuhodaru/Facebook
de Claudia Simion    |    17 Mar 2020   •   21:38

Ciuhodaru a mai spus că e nevoie să se treacă la planul B. Mai exact, medicul spune că trebuie ca toate persoanele suspecte să fie testate, personalul medical să beneficieze de materiale de protecție și să existe protocoale stricte pentru persoanele care sunt băgate în carantină.

"Ca medic, fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide. Anticorpii nu mint! Putem trece la testarea largă a populației.

E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial (lansate de BioMedomics)

Testele rapide (antigen-anticorp)- putem depista rapid infecția la scară extinsă

Avantajele sunt evidente:

1. Se pot utiliza oriunde (spitale, vămi, aeroporturi, trenuri,)
2. Depistează rapid purtătorii de virus (sănătoși sau nu)
3. Durează doar 15 minute
4. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie)
5. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină)
6. Nu necesită echipament sau personal special.

Planul B (și asta până nu e prea târziu):

(1) Testarea largă a tuturor persoanelor suspecte! Poate ați uitat dar această solicitare vine chiar de directorul OMS. doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nu mai improvizați! De la acest nivel OMS vă spune clar că cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate,

(2) Protecția personalului medical. Și poate măcar acum ne auziți că e nevoie de materiale de protectie, alcool sanitar, teste și ventilatoare. Puneți Ambasadele și Reprezentanțele la treaba! Soluțiile sunt acum în afara țării!

a) La nivel european am susținut și adoptat acea rezerva europeană (rescUE) constând în aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente (finanțate de Comisia Europeană de 1, 4 miliarde euro.
b) Asigurați măcar acum ( sunt fonduri europene!) redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare. Reconversia unor fabrici de textile sau a unor microînreprinderi.

(3) Carantină (14 zile, pe protocoale stricte)

După ce trece această criză sper că e clar că sănătatea va fi prioritatea numărul 1 a României. Și că spitalele regionale (proiectul meu blocat mereu de unii), se vor face cu maximă viteză. Cel de la Iași prioritar. Vă dați seama ce beneficiu enorm ar fi fost acum ca aceste spitale să fie finalizate (așa cum Iașul l-ar fi putut avea din 2011 dacă niște interese mizere nu l-ar fi distrus)", a spus Ciuhodaru pe pagina lui de Facebook.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close