Antena 3 CNN Coronavirus Expert în boli infecțioase avertizează: ”Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”

Expert în boli infecțioase avertizează: ”Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”

Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, susține că ”următoarele 6 până la 12 săptămâni vor fi cele mai negre din întreaga pandemie”.

Expert în boli infecțioase avertizează: ”Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    20 Oct 2020   •   11:05

”Până la sărbători, vom vedea numere mult mai mari, peste 67.000 sau 75.000 cazuri zilnice”, a declarat dr. Michael Osterholm. Expertul în boli infecțioase din SUA avertizează că următoarele trei luni vor fi ”cele mai negre de la începutul pandemiei”.

”E adevărat că avem vaccinuri și produse terapeutice gata să dea lovitura”, a spus dr. Michael Osterholm. ”În ciuda unui oarecare progres, vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. Și chiar și atunci…jumătate din populația Statelor Unite, în acest moment, este sceptică la ideea de vaccin”, a adăugat acesta.

”Vineri, am avut 70.000 cazuri, cel mai mare număr pe care l-am mai înregistrat în luna iulie, la vârful pandemiei. Vom trece iar prin asta”, a mai declarat Osterholm, potrivit businessinsider.com.

Încă o boală gravă provocată de coronavirus, apărută chiar și la persoanele fără factori de risc

Noul coronavirus ar putea fi responsabil pentru apariția diabetului, chiar și în cazul adulților sau copiilor care nu prezintă factori de risc.

Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londra, susține că virusul poate declanșa diabetul. Acesta conduce o echipă internațională care colectează cazuri de pacienţi la nivel global pentru a dezlega unul dintre cele mai mari mistere ale pandemiei.

Coronavirus în România, 19 octombrie 2020. Un nou record negativ: sute de pacienți în secțiile de ATI - Rata uriașă de pozitivare

Coronavirus în România, 19 octombrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a publicat noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 757 pacienți internați la ATI. Numărul infectaților cu COVID este de 2.466 și avem 59 de decese noi.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citiți și: Klaus Iohannis, anunţuri importante după ce pandemia a scăpat de sub control în Bucureşti. Atac la prefectul Capitalei

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close