Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătăţii anunţă data marii relaxări: "Dacă situaţia pandemiei ne permite, va fi 1 iunie"

Ministrul Sănătăţii anunţă data marii relaxări: "Dacă situaţia pandemiei ne permite, va fi 1 iunie"

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, luni, data marii relaxări: 1 iunie. 

Ministrul Sănătăţii anunţă data marii relaxări: "Dacă situaţia pandemiei ne permite, va fi 1 iunie"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    26 Apr 2021   •   11:55

Ioana Mihăilă spune că se lucrează intens, pentru ca viaţa noastră să revină la normal, la cea de dinainte de pandemia COVID.

Mihăilă: măsurile de relaxare vor începe, dacă pandemia ne permite, de la 1 iunie

"Suntem în curs de a constitui un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care va colabora cu Grupul de lucru al Guvernului privind măsurile de relaxare, iar acest grup de lucru va avea două obiective: măsurile de relaxare care vor începe, dacă situaţia pandemiei ne permite, de la 1 iunie.

Al doilea obiectiv va fi reintrarea în normal a spitalelor, ambulatoriilor şi cabinetelor medicilor de familie, ca program de lucru, ca număr de pacienţi consultaţi, aşa încât şi pacienţii non-COVID să înceapă să aibă un acces mai bun la servicii de sănătate", a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Situația locurilor libere în ATI, pentru bolnavii COVID. Mihăilă a prezentat cifrele

Ministrul Sănătății spune că există 247 de paturi libere pentru adulți și 32 de paturi libere pentru copii, la nivel național.

"La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 de paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii",  a explicat ministrul Sănătății.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.312. Dintre acestea, 1.358 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.262.520 de teste RT-PCR și 848.240 de teste rapide antigenice.


 

×
Subiecte în articol: Ioana Mihăilă relaxare COVID-19
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close