Antena 3 CNN Coronavirus Interviu cu Mitropolitul Banatului. "După această pandemie de coronavirus, oamenii se vor bucura de orice rază de soare"

Interviu cu Mitropolitul Banatului. "După această pandemie de coronavirus, oamenii se vor bucura de orice rază de soare"

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea la Antena 3, că a oferit tone de alimente pentru pacienții spitalelor din județ, în perioada pandemiei de coronavirus.

Interviu cu Mitropolitul Banatului. "După această pandemie de coronavirus, oamenii se vor bucura de orice rază de soare"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    22 Apr 2020   •   00:06

"De când au început aceste probleme, în fiecare zi, cam după ora 12, am plecat să slujesc la altarul suferinței. Duminica la altarul din biserică, iar peste săptămână la altarul suferinței. Nici nu îndrăznesc să vă spun câte tone de alimente am dus la spitalele din județe și la spitalele de psihiatrie din această zonă. A fost un moment critic, începuseră să crească prețurile și cei care trebuiau să alimenteze spitalele cu produse alimentare, dădeau câte un mesaj spitalului că nu mai pot onora contractul.

Și atunci am primit mesaje de la directorii spitalelor: Părinte, ajutați-ne, până când găsim o soluție. Gândiți-vă ce ar fi însemnat să lăși sute de bolnavi dintr-un spital fără mâncare o zi-două. N-ai fi putut să-i mai domolești nici cu o tonă de medicamente. Am intervenit punctual pentru menținerea echilibrului în societate. După ce s-a dat ordonanța, spitalele au putut să achiziționeze alimente", a mărturisit Mitropolitul Banatului.

Efectele pozitive ale pandemiei

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan crede că pandemia de coronavirus, în ciuda numeroaselor victime pe care le-a lăsat în urmă, îi va face pe oameni să fie mai recunoscători.

"Cred că după această pandemie, oamenii vor fi mult mai solidari și se vor bucura de orice rază de soare. Dacă până astăzi răsăritul soarelui era un fenomen astronomic banal, s-ar putea ca acest eveniment cosmic să-l apreciem mai mult, că Dumnezeu ne-a mai dat o zi, ne-a mai dat o șansă să ne întoarcem la credință. Să nu lăsăm deoparte rugăciunea. Rugăciunea, împletită cu știința, vor duce pe umerii lor lumea aceasta către Dumnezeu", a mai spus Mitropolitul Banatului.

Interviu cu Mitropolitul Banatului. După această pandemie de coronavirus, oamenii se vor bucura de orice rază de soare

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close