Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru: E îngrijorătoare atitudinea celor care instigă la nerespectarea măsurilor. Câți români au fost testați cu adevărat

Nelu Tătaru: E îngrijorătoare atitudinea celor care instigă la nerespectarea măsurilor. Câți români au fost testați cu adevărat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, critică dur atitudinea anumitor persoane din această perioadă care instigă la nerespectarea măsurilor de prevenire a transmiterii infecției cu coronavirus. "Cred că politicul a venit prea repede peste medical", punctează Tătaru.

Nelu Tătaru: E îngrijorătoare atitudinea celor care instigă la nerespectarea măsurilor. Câți români au fost testați cu adevărat
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    23 Iun 2020   •   08:56

″Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic... 

Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei care erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă.

Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru luni seara.

Nelu Tătaru a dezvăluit că până în acest moment au fost testaţi 371.000 de români şi au fost efectuate 610.000 de teste.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România. 1.523 de persoane decedate, 17.031 vindecate

Până la momentul transmiterii acestei știri, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close