Antena 3 CNN Coronavirus Medicul sud-african care a descoperit Omicron avertizează că primele simptome sunt „ușoare” și pacienții nu își pierd simțul mirosului

Medicul sud-african care a descoperit Omicron avertizează că primele simptome sunt „ușoare” și pacienții nu își pierd simțul mirosului

Medicul sud-african care a descoperit noua variantă de Covid Omicron a dezvăluit că pacienții prezintă simptome „neobișnuite”.

Medicul sud-african care a descoperit Omicron avertizează că primele simptome sunt „ușoare” și pacienții nu își pierd simțul mirosului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Noi 2021   •   13:53

Dr Angelique Coetzee, care conduce un cabinet privat în capitala administrativă a Africii de Sud, Pretoria, a spus că a observat pentru prima dată la începutul acestei luni că pacienții cu COVID prezentau o serie de simptome ciudate.

Medicul, care a practicat de peste 30 de ani și prezidează Asociația Medicală din Africa de Sud, a spus că niciunul dintre pacienții Omicron nu a suferit de o pierdere a gustului sau mirosului asociată în mod obișnuit cu COVID, ci a prezentat markeri neobișnuiți, cum ar fi oboseala intensă și un nivel ridicat al pulsului.

„Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte”, a spus Dr. Coetzee pentru The Telegraph.

Ea a fost obligată să informeze consiliul consultativ pentru vaccinuri din Africa de Sud pe 18 noiembrie când a tratat o familie de patru persoane, toți suferind de oboseală intensă după ce au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Descoperit pentru prima dată în Africa de Sud la începutul acestei luni, Omicron a fost de atunci detectat în Marea Britanie, Germania, Italia, Belgia, Botswana, Israel, Hong Kong și Australia, în timp ce autoritățile sanitare austriece desfășoară astăzi o investigație asupra unui caz suspect.

Descoperirea lui Omicron, numită săptămâna trecută o „variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a stârnit îngrijorări în întreaga lume că ar putea rezista vaccinărilor și ar putea prelungi pandemia de aproape doi ani.

Omicron este potențial mai contagios decât variantele anterioare, deși experții nu știu încă dacă va provoca COVID-19 mai mult sau mai puțin sever în comparație cu alte tulpini.

Dr. Coetzee a asigurat mass-media că noile simptome pe care le-a observat au fost „ușoare” și că toți pacienții pe care i-a tratat și-au revenit bine. „Am avut un caz foarte interesant, un copil, de aproximativ șase ani, cu o temperatură și o frecvență a pulsului foarte mare și m-am întrebat ce este asta”, a spus doctorul Coetzee.

„Două zile mai târziu, starea copilului era mult mai bună.” Însă medicul a mai spus că este îngrijorată că varianta ar putea reprezenta un pericol mai mare pentru persoanele în vârstă, potrivit The Daily Mail.

Descoperirea noii variante a determinat mai multe țări să consolideze restricțiile COVID și să impună controale stricte la frontiere în încercarea de a limita răspândirea. Prim-ministrul Boris Johnson a impus ieri izolarea tuturor sosirilor din Regatul Unit în așteptarea rezultatelor testelor PCR și a măștilor obligatorii în magazine și în trenuri și a plasat o serie de țări pe „lista roșie” pentru restricții de călătorie.

 Imunologul și membru al grupului de lucru pentru vaccinuri a guvernului britanic, Sir John Bell, a declarat vineri că este prea târziu pentru a opri varianta „supermutantă” să ajungă în Marea Britanie și că este o „chestiune de timp” până când mai mulți britanici se vor infecta. Dar Sir John a mai spus că o „ajustare” a vaccinurilor existente împotriva coronavirusului s-ar putea dovedi eficientă în combaterea noii variante.

 

 

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close