Antena 3 CNN Coronavirus OMS, anunț legat de decesele COVID asociate cu varianta Omicron

OMS, anunț legat de decesele COVID asociate cu varianta Omicron

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu are până la această oră informații despre un eventual deces asociat noii variante Omicron a COVID-19.

OMS, anunț legat de decesele COVID asociate cu varianta Omicron
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Dec 2021   •   14:54

Anunțul a fost făcut vineri la Geneva de Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP citată de Agerpres.

"Nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron. Având în vedere că multe țări fac teste pentru a detecta noua variantă, vom avea mai multe cazuri, mai multe informații, precum și - sper să nu fie cazul - decese", a declarat Lindmeier la conferința de presă săptămânală a OMS.

Noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată inițial în Africa de Sud.

Din 24 noiembrie, de când autoritățile sanitare sud-africane au alertat OMS despre primul caz, infectările cu Omicron au fost constatate în aproape 30 de țări de pe toate continentele.

Unele state au depistat infectări anterioare datei primului anunț oficial despre această variantă.

În afara Africii de Sud, primele infectări au fost raportate la persoane care au călătorit în regiune însă SUA și Australia au confirmat deja primele cazuri cu transmitere locală.

Potrivit OMS, există o posibilitate ridicată ca Omicron să se răspândească la nivel global, deși există în continuare semne de întrebare legate de contagiozitate, eficacitatea actualelor vaccinuri sau gravitatea simptomelor bolii.

×
Subiecte în articol: OMS omicron
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close