Antena 3 CNN Coronavirus Încă un oraș mare din România intră în scenariul roșu: Rata de infectare cu COVID-19 în Arad a ajuns la 3.69

Încă un oraș mare din România intră în scenariul roșu: Rata de infectare cu COVID-19 în Arad a ajuns la 3.69

Cu o rată de 3,69 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, municipiul Arad intră de mâine în scenariu roșu, după mai bine de două luni de relaxare parțială. Prin urmare, se vor închide localurile în interior, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și sălile de spectacol.

Încă un oraș mare din România intră în scenariul roșu: Rata de infectare cu COVID-19 în Arad a ajuns la 3.69
Sursa foto: Facebook/ Prefectura Arad
de Mia Lungu    |    05 Mar 2021   •   16:29

Școlile vor funcționa după scenariul roșu, mai exact elevii preșcolari și ciclul primar vor avea prezența fizică în sălile de clasa. Participarea în sistem online la cursuri se va aplica elevilor din celalalte clase. 

La această ora, comitetul pentru situații de criză analizează măsurile restrictive cu urmează să mai fie luate. Alte 7 localități din județ, printre care și orașul Nădlac, se află în scenariu roșu.

 „Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară județeană și trebuie să le luăm ca atare. Am înțeles că este vorba despre o schimbare a modalității de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel național. Pe modul vechi de calcul nu era depășit astăzi pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricții aferentă depășirii incidenței de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Îi rog pe toți cei afectați de această decizie să înțeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricții este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpește vieți omenești. De asemenea, îi rog pe toți cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă, să se informeze numai din surse oficiale și să ia decizia rațională de a se vaccina”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare depășește 3 la mie

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 3,05 la mia de locuitori, în condițiile în care joi era în zona „galbenă”, cu o incidență de 2,79 la mie.

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Deciziile de restricţionare a activităţilor trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, care se va întruni sâmbătă.

În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov - 3,25, Cluj - 3,60 și Ilfov - 3,31.

Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, cu o rată de 2,98.

×
Subiecte în articol: oras rata de infectare Arad
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close