Antena 3 CNN Coronavirus Doar două paturi libere pentru ATI COVID în București

Doar două paturi libere pentru ATI COVID în București

De la o zi la alta numarul cazurilor de COVID crește tot mai multe. Din păcate, crește și numărul persoanelor internate la terapie intensivă. În toată țara mai sunt disponibile doar 175 de paturi.

Doar două paturi libere pentru ATI COVID în București
Sursa foto: Diego Ibarra Sanchez/Getty Image
de Andreea Cigolea    |    20 Sep 2021   •   10:17

CNCAV a anunțat că duminică, la nivel național, erau ocupare 849 dintre cele 1.024 de paturi ATI avizate de DSP-uri pentru pacienții cu Covid-19.

La data de 19 septembrie 2021, la nivel național erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienților Covid- 19. Dintre acestea , 849 erau ocupate cu pacienți. 18 dintre pacienții de la ATI sunt minori”, a transmis CNCAV.

La nivelul Capitalei, duminică, erau avizate de DSP 184 de paturi ATI. Dintre acestea, erau ocupate 133.

„Facem precizarea totuși, că parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Conform acestora, situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar. 

×
Subiecte în articol: coronvarirus ati
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close