Antena 3 Coronavirus Primul copil, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI, în București - Ce boală asociată infecției are băiatul

Primul copil, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI, în București - Ce boală asociată infecției are băiatul

de Andreea Cigolea    |    16 Sep 2020   •   22:33
Primul copil, bolnav de COVID-19, internat în stare gravă la ATI, în București - Ce boală asociată infecției are băiatul

Un băiat în vârstă de opt ani, diagnosticat cu COVID-19, este internat în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu din București. Este primul copil din România aflat în stare gravă, după ce s-a infectat cu acest virus.

 

Potrivit medicilor din spital, starea lui este stabilă, dar plămânii copilului sunt foarte afectați. Copilul a fost diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, o afecțiune asociată micuților infectați cu COVID-19.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de opt ani a început să facă febră și să nu se simtă bine. El a fost internat, inițial, la Spitalul din Buzău, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Capitală.

Record de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Miercuri, la nivel național, au fost raportați peste 1.700 de oameni infectați cu coronavirus în 24 de ore, acesta fiind cel mai negru bilanț de până acum.

Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

×
Subiecte în articol: copil

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close