Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat a dezvăluit ce se va întâmpla cu relaxarea măsurilor în perioada următoare

Raed Arafat a dezvăluit ce se va întâmpla cu relaxarea măsurilor în perioada următoare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în acest moment nu se poate vorbi despre o nouă etapă de relaxare a restricțiilor din cauza numărului uriaș de cazuri noi înregistrat în ultimele ore.

Raed Arafat a dezvăluit ce se va întâmpla cu relaxarea măsurilor în perioada următoare
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    08 Iul 2020   •   22:10

Grupul de Comunicare Strategică a raportat un număr-record în ultimele 24 de ore: 555 cazuri noi de coronavirus.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că o să relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Raed Arafat, miercuri seara, la Digi 24.

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor în țara noastră, Raed Arafat a spus că o decizie în acest sens în cel mai scurt timp.

„Suntem în a doua săptămână și nu cred. Mai avem 4 – 5 zile pentru a spune. Nu are cum să se îmbunătățească această situație”, a răspuns Arafat.

Șeful DSU a precizat că Organizația Mondială a Sănătății a realizat o listă cu cele mai periculoase activități. Printre acestea se numără teatrele în spațiu închis, lăcașele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte.

Locurile din zona portocalie sunt sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul la birou, cu mai multe persoane, restaurantele în spațiu închis.

Număr record de cazuri în ultimele 24 de ore: 555 de cazuri noi

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close