Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, anunț care dă fiori: "Vaccinul anti-COVID nu va rezolva imediat situația!"

Raed Arafat, anunț care dă fiori: "Vaccinul anti-COVID nu va rezolva imediat situația!"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Araed Arafat, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că până la existența vaccinului anti-COVID, autoritățile sunt obligate să fie pregătite în lupta cu noul coronavirus.

Raed Arafat, anunț care dă fiori: "Vaccinul anti-COVID nu va rezolva imediat situația!"
de Silvia Țigănilă    |    02 Aug 2020   •   23:00

Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a zis Raed Arafat, duminică, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”.

Întrebat dacă România a comandat vaccinul anti-COVID, Raed Arafat a spus că Ministerul Sănătății se află pe lista respectivă.

Vaccinul nu va rezolva instantaneu situația!

Raed Arafat, veste BOMBĂ! Vaccinul ani-COVID nu va rezolva imediat situația

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat, analiză de ultimă oră în criza COVID: "Asimptomaticii transmit boala!"

Arafat: Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite 

NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit.

Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga românii
x close