Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, anunț îngrijorător: 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, un impact major pe spitale

Raed Arafat, anunț îngrijorător: 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, un impact major pe spitale

Un număr de 3.000 – 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi înseamnă un impact major pe secțiile de ATI și pe cele obișnuite, a spus șeful DSU Raed Arafat, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, la Antena 3.

Raed Arafat, anunț îngrijorător: 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, un impact major pe spitale
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2020   •   21:13

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seara, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor, că, în prezent, se urmărește situația și dacă reușim să ajungem la un platou, e posibil să începem să coborâm în privința numărului de cazuri zilnice de COVID-19.

„Totuși, cifra e mare și vreau să se înțeleagă că o cifră de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale și din secțiile de terapie intensivă. Asta ar putea să însemne anumite măsuri speciale la nivel sanitar, la nivelul spitalelor”, a spus Arafat.

Acesta a spus că, recent, s-au adăgat spitale din București în lupta cu SARS-CoV-2.

„Avem Spitalul Malaxa care va intra ca spital COVID și așteptăm doar unele modificări de interior. Sperăm că în cursul acestei săptămâni va deveni un spital operațional pe problema COVID, păstrând ambulatoriul lui accesibil populației generale și doar în interiorul spitalului va fi destinat COVID, pentru pacienții care au nevoie de oxigen, de terapie intermediară sau de terapie intensivă. Spitalul Colentina, pe care noi l-am desemnat ca spital COVID, dar încă mai avem până ajunge la capacitatea maximă de primire”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că problema gravă rămâne resursa umană, motiv pentru care se încearcă crearea unui corp de medici dintre cei care au terminat specialitatea și care nu au loc de muncă.

Se caută specialități precum ATI, Urgență, infecțioase, epidemiologie, radiologie, pneumologie.

„Urmează ca acești medici să îi angajăm temporar pe câteva luni de zile în cadrul Spitalului Ministerului de Interne sub directa coordonare a DSU și vom reuși poate să îi trimitem unde avem lipsă de medici urmând ca la finalul perioadei respective ei să aleagă unde vor să meargă și să fie transferați pe posturi vacante pe care le aleg fără să mai trebuiască să mai dea concurs asta”, a mai spus Arafat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close