Antena 3 CNN Coronavirus Numărul românilor vaccinați a trecut de 3.5 milioane. CNCAV: 92.501 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Numărul românilor vaccinați a trecut de 3.5 milioane. CNCAV: 92.501 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

România a depășit, vineri, pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate. În ultimele 24 de ore, au fost imunizați 92.501 de români.

Numărul românilor vaccinați a trecut de 3.5 milioane. CNCAV: 92.501 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare
de Maria Zărnescu    |    07 Mai 2021   •   18:55

Potrivit datelor CNCAV, dintre acestea, 38.238 de persoane au fost vaccinate cu 1 doză, în timp ce 54.263 de persoane au primit schema completă de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 108 reacții adverse, dintre care 8 de tip local și 100 de reacții generale. totodată, CNCAV anunță că 132 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

De la debutul campaniei de vaccinare, în data de 27 decembrie 2020, au fost înregistrate 14.630 reacții comune și minore, dintre care 1.555 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 13.075 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 1. Număr de doze administrate de vaccin...

Publicată de RO Vaccinare pe Vineri, 7 mai 2021

Florin Cîțu: "Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România"

Premierul Florin Cîțu anunța vineri la prânz, că România va depăși pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID.

"Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București.

Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca  Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată.

Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe...

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 7 mai 2021

Începând din 7 mai, românii se pot vaccina în orice centru

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Maratonul Vaccinării din Bucureşti că, începând din data de 7 mai, românii se pot vaccina la orice centru deschis în acest sens, fără programare.

Cîţu şi-a reiterat îndemnurile la vaccinare, felicitându-i pe organizatorii evenimentului din București şi susținând că, pentru cei vaccinați, începe "o altă viață".

"Un eveniment care arată o organizare exemplară. Trebuie felicitați organizatorii, UMF (Universitatea de Medicină şi Farmacie, n.r.), medicii care au venit să vaccineze voluntar (...) Am spus că vom depăși, azi, 3,5 milioane de persoane vaccinate şi aşa a fost (...)

Însă mult mai important este că, începând de astăzi, în România, vă puteți vaccina fără programare. Vă alegeți centrul de vaccinare, mergeți şi vă vaccinați. Nu cred că există vreun alt exemplu (similar) în Europa. Este un efort important. Am făcut acest efort, de a ne asigura că avem dozele necesare, pentru ca românii care vor să se vaccineze să o poată face fără să stea la coadă.

Am convingerea că acest efort va fi apreciat, mai ales că toţi vrem să revenim la normalitate cât mai repede. Cu cât ne vom vaccina mai repede - şi avem dozele necesare - cu atât mai repede vom putea reveni la viaţa dinainte de pandemie", a declarat premierul, la începerea maratonului de vaccinare  de la București.

 

×
Subiecte în articol: bilant vaccinare COVID-19 România
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close