Antena 3 CNN Coronavirus Tot mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu coronavirus. Managerul Institutului Marius Nasta: E o categorie de risc

Tot mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu coronavirus. Managerul Institutului Marius Nasta: E o categorie de risc

Numărul pacienților tineri infectați cu coronavirus, care ajung la spital, este tot mai mare, atrage atenția medicul Beatrice Mahler. Coronavirusul afectează plămânii, uneori în mod foarte agresiv. Astăzi s-a raportat un nou deces al unui tânăr de până în 39 de ani, la fel ca și ieri.

Tot mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu coronavirus. Managerul Institutului Marius Nasta: E o categorie de risc
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    10 Iul 2020   •   18:40

"Sunt mult mai mulți pacienți tineri simptomatici, care se prezintă cu forme de boală moderate, cu afectare pulmonară. Cel puțin la Institutul Marius Nasta asta constatăm.

Este un semnal de alarmă care trebuie să ne îngrijoreze pe toți. Înseamnă că sigur această categorie de vârstă e una care intră în categoria de risc, mai ales ținând cont de modul în care pare să se transmită în acest moment", a declarat la Antena 3 medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Tot mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu coronavirus. Managerul Institutului Marius Nasta: E o categorie de risc

A treia zi cu peste 500 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Este a treia zi când cazurile de coronavirus din țara noastră cresc cu peste 500. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler coronavirus
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close