Antena 3 Coronavirus Vedetă Kanal D, infectată cu COVID: ”Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală”

Vedetă Kanal D, infectată cu COVID: ”Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală”

de Andreea Cigolea    |    10 Sep 2020   •   12:45
Vedetă Kanal D, infectată cu COVID: ”Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală”

Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus, însă acum se simte bine. Vedeta Kanal D nu a vorbit până în prezent de această experiență, dar acum a ales să povestească prin ce a trecut.

Ba mai mult, Dan Cruceru a mers să doneze plasmă pentru a salva alte vieți. Întreaga experiență, pe blogul lui. 

”Da, am avut Covid. Iar acum simt că pot să vorbesc despre asta pentru că are legătură cu ceva mai mult decât o experiență strict personală. Are legătură cu salvarea altor vieți.

Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală. Am fost internați timp de zece zile în spital. Totul în urmă cu mai bine de o lună. Ne-a fost rău, dar acum suntem cu toții foarte bine. În acea perioadă, nu eram implicat în vreun proiect de televiziune, iar interacțiunile mele, înainte de aflarea diagnosticului, fuseseră doar cu persoane foarte apropiate. Din fericire, nimeni altcineva nu a fost infectat de către noi. Relatarea mea despre experiența bolii mi-aș dori să o limitez la cele deja afirmate.  Articolul de astăzi este despre altceva: despre ce putem face noi, cei care depășim îmbolnăvirea pentru cei din jurul nostru”.

Am pierdut două ore, dar am salvat o viață

Am fost contactat în repetate rânduri, după externare, de cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Haideți să donați plasmă! E mare nevoie de asta și ar fi păcat să nu o faceți! Din toată familia, am fost singurul eligibil pentru donare. Cei care pot dona plasmă după Covid sunt foarte puțini. Trebuie să fie sănătoși, să nu se afle sub un tratament, să nu fi suferit operații în ultima vreme, sunt multe condiții care trebuie îndeplinite ca o persoană să fie declarată eligibilă. Și, la final, rămân foarte puțini. Iar tratamentul cu plasmă este cel mai bun împotriva acestei boli. Plasma de la un pacient vindecat de Covid conține anticorpi specifici și, mai ales pentru cazurile grave, e un fel de “elixir” pentru vindecare.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close