Antena 3 CNN Economic Auto Cum îşi pot recupera şoferii permisul mai repede | Modificarea la Codul rutier, adoptată de Senat

Cum îşi pot recupera şoferii permisul mai repede | Modificarea la Codul rutier, adoptată de Senat

Şoferii care vor să îşi recupereze permisul auto vor trebui să aibă grijă să îşi plătească amenzile. 

Cum îşi pot recupera şoferii permisul mai repede | Modificarea la Codul rutier, adoptată de Senat
Sursa foto: pexels.com
de Denisa Dicu    |    11 Oct 2022   •   10:14

În caz contrar, ei nu vor putea cere reducerea cu o treime a perioadei de suspendare a permisului auto. Modificarea la Codul rutier a fost deja adoptată de Senat. 

Pe viitor, şoferii vor fi obligați să prezinte, printre altele, și dovada că au plătit amenda primită de la poliție pentru încălcarea regulilor de circulație. 

În caz contrar, ei nu vor putea cere reducerea cu o treime a perioadei de suspendare a permisului auto. 

De asemenea, ei trebuie să aibă mai mult de un an vechime de când au permisul.

"Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii. 

În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative pentru completarea art. 104 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice. 

×
Subiecte în articol: permis permis auto amenda
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close