Antena 3 CNN Economic Auto PGO Hemera, un automobil destinat nonconformiştilor (FOTO)

PGO Hemera, un automobil destinat nonconformiştilor (FOTO)

PGO Hemera, un automobil destinat nonconformiştilor (FOTO)
23 Dec 2008   •   16:39

Micul producător francez de automobile, PGO, a dezvoltat o nouă maşină, denumită Hemera, care este prezentată prin intermediul unui clip video, pe fundalul piesei "Subterranean Home Sick Alien", ce aparţine trupei Radiohead. Melodia nu a fost aleasă întâmplător având în vedere designul ieşit din tipare al vehiculului. Astfel, partea frontală a maşinii seamănă cu cea a clasicului Porsche Speedster 356, iar partea mediană aduce cu cea a unui Saab (vezi conceptul Saab 9x-Air).
Totuşi, designul este unul atrăgător şi nonconformist şi va atrage, probabil, numeroşi tineri dornici de senzaţii tari la volanul unui vehicul care dezvoltă 138 cai putere, şi are o greutate de sub o tonă, mai precis 980 kilograme. Motorul de doi litri provine de la un Peugeot 206 şi este montat central. Viteza maximă este de 200 kilometri la oră iar acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri este obţinută în sub 7 secunde.
Clip de prezentare PGO Hemera

Compania franceză PGO a fost fondată de doi entuziaşti ai automobilelor, la mijlocul anilor `80. Cei doi şi-au propus iniţial să construiască replici ale modelului Speedster. Prima maşină originală a fost numită Speedser II, un automobil cu două locuri prezentat în 2000 la Salonul Auto de la Paris.

După ce au obţinut o finanţare substanţială din partea unei companii din Orientul Mijlociu, Al Sayer International, PGO a îmbunătăţit varianta Speedster II, în 2005 lansând modelul PGO Cévennes. Cel mai nou model PGO, Hemera, va fi disponibil de la începutul lui 2009 pentru preţul de 33.333 euro.
Fotografii: 4wheelsnews.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina automobil
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close