Antena 3 CNN Economic Biz News Capitala mondială a bogătaşilor. Aici îşi vor "adăposti" averile cei mai mulţi dintre miliardarii lumii

Capitala mondială a bogătaşilor. Aici îşi vor "adăposti" averile cei mai mulţi dintre miliardarii lumii

Capitala mondială a bogătaşilor. Aici îşi vor "adăposti" averile cei mai mulţi dintre miliardarii lumii
Sursa foto: Foto: www.sunscreen.com.sg
23 Apr 2013   •   13:03

Singapore ar putea deveni, în următorii 7 ani, cel mai mare centru financiar din lume pentru administrarea averii străinilor, devansând Elveţia, liderul actual, arată un raport al firmei britanice de cercetare WealthInsight, citat de CNBC.

În prezent, Singapore înregistrează cea mai rapidă creştere din lume a activităţilor de administrare a averii. Activele aflate sub managementul sectorului financiar din Singapore totalizează 550 de miliarde de dolari, faţă de numai 50 de miliarde de dolari în 2000. Active de aproximativ 450 de miliarde de dolari provin din afara ţării.

Statul elveţian administrează active de 2.800 de miliarde de dolari, din care 2.100 miliarde dolari din străinătate. Sectorul financiar de administrare a averilor din Elveţia reprezintă 34% din cel la nivel gobal, care totalizează 8.150 miliarde de dolari.

Până în 2020, Singapore ar putea depăşi Elveţia. Activele străinilor administrate de sectorul financiar elveţian ar putea coborî sub 2.000 de miliarde de dolari până în 2016, în timp ce Singapore ar putera înregistra o creştere de peste patru ori în acest interval.

"Modelul elveţian este sub presiune intensă. Reputaţia centrelor offshore a avut de suferit în ultimii patru ani, iar economiile avansate au intensificat supravegherea activităţii bancare transfrontaliere şi paradisurilor fiscale", se arată în raport.

Recentele scandaluri referitoare la averile păstrate în paradisuri fiscale şi acţiuni în justiţie în această privinţă în SUA şi Europa au afectat reputaţia Elveţiei. În timp ce Europa cercetează mult mai atent Elveţia, Singapore atrage averi tot mai mari din Asia.
 

 

×
Subiecte în articol: singapore Elvetia offshore paradis fiscal

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close