Antena 3 Economic Biz News Qatar va investi cinci miliarde de euro în Grecia, în turism şi energie regenerabilă

Qatar va investi cinci miliarde de euro în Grecia, în turism şi energie regenerabilă

24 Sep 2010   •   23:32
Qatar va investi cinci miliarde de euro în Grecia, în turism şi energie regenerabilă
Sursa foto: Foto: isotimia.gr

Guvernul de la Atena şi autorităţile din Qatar au încheiat un acord care prevede investiţii de cinci miliarde de euro din partea emiratului în special în turismul elen şi energia regenerabilă, transmite AFP.

Acordul, care nu menţionează proiecte concrete, a fost semnat la New York de către ministrul grec pentru Investiţii, Haris Pampoukis, şi directorul autorităţii pentru investiţii din Qatar, în prezenţa premierului elen Giorgos Papandreou şi a emirului Hamad ben Khalifa Al-Thani.

Proiectele, care vor include investiţii şi în transporturi şi infrastructura imobiliară din Grecia, vor fi stabilite concret lunile următoare.

"Nu este vorba nici despre crearea unui Las Vegas, nici de construcţia unor cazinouri", potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului elen, Georges Petalotis, în urma rezervelor exprimate de presa din Grecia.

Aflată într-o gravă criză financiară şi economică, Grecia a intensificat în ultimele luni contactele cu investitorii străini, în special cu cei arabi şi chinezi, pentru atragerea de capital.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close