Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara care ar putea intra în faliment, pentru a doua oară în istoria ei. Nimeni nu s-a gândit la ea

Ţara care ar putea intra în faliment, pentru a doua oară în istoria ei. Nimeni nu s-a gândit la ea

Ţara care ar putea intra în faliment, pentru a doua oară în istoria ei. Nimeni nu s-a gândit la ea
de O.P.    |    11 Iun 2012   •   10:59

Atunci când vine vorba de faliment, de colaps financiar, toată lumea se gândeşte la Grecia. Iar dacă nu sunt elenii în această situaţie ingrată, atunci privirile se îndreaptă spre Spania sau Portugalia.

Însă, potrivit unor analize furnizate de cei de la Business Insider o altă ţară ar fi lovită de faliment, după Grecia. Această ţară a mai cunoscut prăbuşirea şi în urmă cu 11 ani.

Criteriul care a fost luat în calcul a fost nivelul costurilor primei de risc. Pe acest traseu, Argentina are un cost de asigurare a 10.000 de dolari de datorie suverana, fiind în creştere cu 51,22% faţă de începutul anului şi cu 125,97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, analiştii vorbesc din ce în ce mai des de o situaţie de izolare în care se află Argentina, spunând că se apropie cu paşi repezi de moratoriul din 2001, perioadă în care ţara a decretat default în ceea ce priveşte datoriile sale.

Acela a fost momentul dramatic, în care producţia, economia, politica ajunseseră pe fundul prăpastiei. Încă nu se cunosc proporţiile dezastrului planetar, însă cu siguranţă economia va fi puternic zdruncinată.






×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close