x close

Cifre neașteptate! Ce salariu avea Traian Băsescu pe vremea când era președinte și cât încasează astăzi Klaus Iohannis ocupând aceeași funcție

de Anca Andrei    |    27 Iun 2020   •   14:20
Cifre neașteptate! Ce salariu avea Traian Băsescu pe vremea când era președinte și cât încasează astăzi Klaus Iohannis ocupând aceeași funcție Hepta

Traian Băsescu a fost președintele României între anii 2004-2014, iar salariul încasat pentru înalta funcție nu a fost deloc mare. Între timp, acesta a fost corectat și a crescut la inițiativa PSD.

Potrivit declarațiilor de avere publicate în anul 2014, Traian Băsescu primea lunar un salariu aproape modic, de 6.706 lei lunar, foarte mic, dacă-l comparăm cu veniturile președinților din alte state. În mod normal, deminitarii ar trebui să primească bani mai mulți, tocmai pentru a nu fi tentați să-și folosească puterea pentru a obține foloase necuvenite.

Ce salariu are astăzi Klaus Iohannis

Între timp, lucrurile s-au schimbat destul de mult. A fost introdusă de către PSD legea salarizării unitare, iar începând cu 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe economie a crescut până la 2.230 de lei lunar. Astfel a ajuns și președintele Klaus Iohannis la un venit brut de aproape 27.000 lei, adică aproape 16.000 lei NET, bani pe care-i încasează în fiecare lună pentru funcția pe care o deține.

Pe lângă aceasta, mai are și alte avantaje. În anul 2019, șeful statului avea un salariu puțin mai mic, mai exact de 24.960 de lei BRUT  - echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro, cu 2.160 de lei mai mult faţă de anul 2018. Așadar, de remarcat că funcția de președinte a început să fie remunerată din ce în ce mai bine de la an la an, ceea ce este normal.

 

Parteneri
Parteneri
sati