Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 sfaturi pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

5 sfaturi pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le observăm la persoanele pe care le întâlnim. Din acest motiv, grija pentru dantură joacă un rol extrem de important, fiindcă niște dinți frumoși și sănătoși ne oferă încredere în noi.

5 sfaturi pentru o dantură frumoasă și sănătoasă
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2021   •   18:08

Cu toate acestea, frumusețea naturală a zâmbetului poate să dispară în timp, dacă nu acordăm suficientă atenție dinților. Vrei să știi care sunt cele mai utile sfaturi ca să ai o dantură frumoasă și luminoasă? Inspiră-te, din rândurile de mai jos.

Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi

Pentru a menține o dantură sănătoasă, este esențial să acorzi atenție periajului dentar. Astfel, spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, indiferent dacă ai mâncat sau nu. Mai mult, trebuie să aplici un periaj corect, care se realizează dinspre gingie spre marginea dinților și nu în sens orizontal.

În afară de pasta de dinți, trebuie să folosești și apa de gură, care împrospătează respirația și reduce riscul apariției cariilor, precum și ața dentară, care elimină reziduurile la care nu ai putut ajunge cu periuța de dinți.

Acordă grijă alimentației

Și alimentația este extrem de importantă pentru menținerea unei danturi impecabile. Ceea ce mănânci îți poate afecta dinții, așa că este recomandat să diminuezi consumul alimentelor bogate în acizi și zaharuri, care afectează smalțul și pătează dantura. Dacă vei micșora cantitatea de băuturi carbogazoase și alimente dulci pe care le consumi, vei observa schimbări notabile în ceea ce privește aspectul dintilor. În ceea ce privește alimentele benefice pentru dinți, nu ezita să consumi cât mai multe fructe, verdețuri și iaurturi, care sunt pline de calciu, vitamine și minerale, esențiale pentru înlăturarea bacteriilor.

Mergi la stomatolog

Indiferent dacă ai sau nu probleme cu dinții, este esențial să mergi la medicul stomatolog cel puțin de două ori pe an, astfel încât să menții un zâmbet frumos. Medicul stomatolog poate observa dacă sunt nereguli în ceea ce privește sănătatea dinților și poate face periaje profesionale, care îți schimbă aspectul danturii după doar o ședință.

Totodată, trebuie să mergi la stomatolog atunci când observi că dinții nu sunt corect poziționați, pentru că împiedică o igienă orală adecvată. Te poți bucura de un implant dentar, care poate să înlocuiască un dinte lipsă, cu ajutorul căruia îți vei recăpăta încrederea să zâmbești din nou. Aceste tratamente nu au doar rolul de a înfrumuseța dinții, ci împiedică apariția mușcăturii incorecte, a cariilor sau a diferitelor afecțiuni gingivale.

Scapă de carii

Fiindcă cele mai întâlnite afecțiuni la nivelul dinților sunt cariile, este esențial să le îndepărtezi, mergând la un cabinet specializat. Atunci când cariile nu sunt tratate, nervul este afectat, ceea ce poate duce la un tratament complicat și costisitor.

Apelează la albirea dinților

Nu consideri că ai probleme cu dinții însă nu ești mulțumit de culoarea acestora? Din fericire, există numeroase metode de albire, pe care le poți încerca fie acasă, fie într-un cabinet stomatologic. Acestea te pot ajuta să obții o dantură albă și sănătoasă pe termen lung și vei zâmbi din ce în ce mai des.

Pentru o dantură frumoasă și sănătoasă, ține cont de sugestiile noastre! Mai ales că, dacă te bucuri de dinți sănătoși, vei zâmbi cu drag și vei dărui energie pozitivă în orice loc ajungi. Fii mulțumit cu aspectul dinților tăi și ai grijă atât de alimentație, cât și de periajul zilnic.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close