Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Calitatea produselor folosite influențează detailing-ul auto

Calitatea produselor folosite influențează detailing-ul auto

Detailing-ul auto este un proces complex, în care se acordă importantă atât interiorului, cât și exteriorului mașinii.

Calitatea produselor folosite influențează detailing-ul auto
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2022   •   17:08

Tehnica de detailing are în vedere procedee tehnice bine stabilite, astfel încât mașina să fie curățată în profunzime, iar la nivelul caroseriilor să fie eliminate micile imperfecțiuni.

Ca rezultatul procesului să fie unul pe care ți-l dorești, este important ca detailing-ul să fie realizat corect, folosind doar produse detailing auto profesionale, indicate de producător sau cu țintă clară.

Ce produse sunt cel mai des folosite în industria detailing-ului?

Câtă vreme ai răbdare și soluțiile potrivite la îndemână, detailing-ul poate fi realizat chiar de ține. Dacă nu știi este indicat să te documentezi, iar dacă ești un pasionat de automobilistică, cu siguranță nu îți sunt străine metodele de realizare a detailing-ului auto.

Deși este recomandat să lași detailing-ul pe seama specialiștilor, dacă te încăpățânezi să îl faci acasă, ar trebui să știi care sunt materialele esențiale pentru efectuarea acestor lucrări:

În cazul detailing-ului exterior

În acest caz, instrumentele și produsele necesare sunt foarte multe, în funcție de lucrările pe care intenționezi să le efectuezi. Spre exemplu, pentru întreținerea jantelor și a anvelopelor, precum și în curățarea și tratarea geamurilor, ai nevoie de substanțe special dedicate acestora, de perii și de lavete din microfibră.

Dacă vrei să faci un polish exterior, indicat ar fi să ai la îndemână bureți abrazivi (recomandați sunt cei de la Koch Chemie), pastă de polish (Mezerna) și chiar de o mașina de polish, pentru a nu efectua această lucrare manual. De asemenea, nu uită de spumele pentru spălarea mașinii, substanțele pentru degresare etc.

În cazul detailing-ului interior

Deși la interior nu ai nevoie de o mulțime de soluții, calitatea lor este extrem de importantă. De aceea, specialiștii recomandă să alegi produse de top, potrivite tapițeriei mașinii, fie că vorbim despre textil sau piele.

La acestea se adaugă soluțiile special create pentru fiecare colțișor al interiorului, de la bord, la locașurile din plastic sau la curățarea chederelor din cauciuc ale geamurilor. Evident, nu trebuie să uiți de accesoriile de curățare, reprezentate de perii, bureți sau lavete din microfibra (care nu zgârie suprafețele).

Indiferent de tipul de detailing auto pe care vrei să îl faci acasă, investește în produse de calitate, de la branduri renumite și foarte apreciate atât de șoferi, cât și de specialiștii din domeniu.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close