Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce fel de muncă va face un grădinar pentru dumneavoastră

Ce fel de muncă va face un grădinar pentru dumneavoastră

Tocmai ce v-ați mutat la casă și doriți realizarea unei grădini spectaculoase, însă nu aveți cunoștințele necesare realizării ei?

Ce fel de muncă va face un grădinar pentru dumneavoastră
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   13:32

În acest caz, puteți lua în considerare ideea angajării unui grădinar. Acesta este expert în amenajarea grădinii, întreținerea ei în mod corespunzător și recoltarea plantelor atunci când este momentul potrivit. Grădinarul este doctorul copacilor și plantelor din grădina dumneavoastră, având experiență în menținerea unei grădini sănătoase și productive.

Curățarea terenului și testarea solului

În primul rând, orice grădină are nevoie de o curățare temeinică a terenului, testarea lui și îmbunătățirea cu ajutorul îngrășămintelor. Grădinarul va scăpa de buruieni, copacii, plantele și gazonul uscat, va testa solul și va achiziționa îngrășămintele potrivite, pentru a-i oferi terenului substanțele nutritive corespunzătoare. 

Pregătirea terenului pentru plantare

După curățarea terenului, acesta trebuie pregătit pentru plantarea copacilor și plantelor. Afânarea solului înainte de plantare va ajuta plantele să se dezvolte mai ușor și să absoarbă apa și nutrienții de care au nevoie pentru o creștere sănătoasă. Un grădinar va știi cu exactitate ce procedură trebuie să urmeze, pentru ca solul să fie suficient de afânat și umed. 

Alegerea plantelor, cultivarea și întreținerea lor

Magazinele de profil dispun de zeci de plante din care puteți alege pentru realizarea unei grădini senzaționale. Însă, este important să știți, faptul că, nu toate funcționează în anumite climate. Aici intervine din nou grădinarul. Acesta va știi cu exactitate ce plante se pretează climatului în care locuiți, dar și solului regăsit în grădina dumneavoastră. De asemenea, în funcție de perioada de plantare, anumite plante tolerează mai bine căldura sau frigul. 

O metodă simplă și rapidă de a vă începe grădina, este să cumpărați plante tinere. Acestea pot fi transplantate cu ușurință și nu sunt foarte costisitoare. După transplantare, plantele vor avea nevoie de apă. În funcție de sol și umiditate, depinde udarea lor. Spre exemplu, un sol argilos va avea nevoie de mai puțină apă decât unul nisipos. Din acest motiv, este necesar să cunoașteți cu exactitate tipul de sol din grădină.

Aceleași reguli se aplică și în privința gazonului și gardului viu. Însă, puteți scăpa de griji, solicitând ajutorul unui grădinar. Acesta se va ocupa de toate detaliile grădinii, va planta copacii, florile și plantele verzi, atunci când este perioada lor. Va tunde gazonul și spațiile verzi, va trata grădina cu mulci și va rezolva problemele dăunătorilor. 

De asemenea, grădinarul se va ocupa de întreținerea echipamentelor și uneltelor necesare bunei desfășurări a grădinăritului și va monitoriza și întreține sănătatea plantelor. 

Este costisitoare întreținerea unei grădini?

Amenajarea și întreținerea grădinii depinde de mărimea acesteia și de complexitatea plantelor și pomilor ce necesită îngrijire. Un grădinar specializat vă poate ajuta cu o analiză a bugetul cât mai realistă. Costurile întrepătrunse de specialiști variază între 819 lei/bucată pom și pot ajunge până la 2100 lei. Întreținerea gazonului pornește de la 10 lei/mp, realizarea unui gazon nou, cu procesul de pregătire inițial, costă 157 lei/mp iar realizarea grădinii, cu tot ceea ce presupune, suportă costuri începând de la 95 lei/mp.

În funcție de fiecare proiect, prețurile variază. Pentru a afla prețul exact al grădinăritului, solicitați o oferă pentru grădinar în cadrul platformei Wilio. Veți descoperi specialiști verificați și veți primi mai multe oferte, pe care să le consultați, pentru a selecta serviciul potrivit. 

Grădinarul se va asigura de întreținerea optimă a grădinii, pentru a vă bucura în permanență de o oază de verdeață. Lipsa timpului și grijile sociale pot fi un impediment în a vă ocupa pe cont propriu de grădină uneori. Un specialist în domeniu va avea grijă în locul dumneavoastră și va ajuta grădina să-și atingă potențialul.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close