Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cea mai simplă metodă pentru încetinirea căderii părului și creșterea acestuia, în mod natural

Cea mai simplă metodă pentru încetinirea căderii părului și creșterea acestuia, în mod natural

Mulți oameni cumpără șampoane din magazine fără a analiza ingredientele acestora. Clienții se uită la brand, la preț și dacă produsul este pentru păr uscat, păr gras, păr vopsit, bucle sau pentru căderea părului.

Cea mai simplă metodă pentru încetinirea căderii părului și creșterea acestuia, în mod natural
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2021   •   15:23

Cu toții ne dorim un păr sănătos și frumos, însă pentru asta trebuie să alegem cu atenție șampoanele pentru îngrijirea podoabei capilare. După cum se știe, unele dintre acestea pot conține substanțe chimice, care spală părul foarte bine, însă îi poate afecta și structura, pe termen lung. Unele ingrediente din șampoanele comercializate în ziua de azi pot fi toxice, cum este de pildă un compus denumit lauril sulfat de sodiu (SLS) care spumează bine și îndepărtează grăsimea de pe păr și scalp mai eficient decât săpunul, însă nu este bun pentru sănătate.

Există studii ale cercetătorilor care arată că această substanță – lauril sulfat de sodiu – poate distruge sistemul imunitar și se poate acumula în piele, creier, ficat și alte organe. De asemenea, această substanță poate afecta vederea, iar în combinație cu alte ingrediente chimice ar putea avea și efect cancerigen. În prezent, majoritatea produselor cosmetice de acest gen, din supermarketuri, conțin lauril sulfat de sodiu (care apare trecut la ingredinte sub denumirea Sodium Laureth Sulfate).

Principalele substanțe chimice toxice din șampoanele ieftine sunt:

  • Laureth sau Lauryl

  • Formaldehida care pătrunde rapid în scalp și poate da oboseală, dermatită și durere de cap

  • Myreth, Ceteareth, Oleth care pot afecta funcția sistemului nervos și produce dereglări hormonale

  • Parabeni de tip etil, propil, metil, butil și izobutil.

Prin urmare, este important de selectat șampoane de calitate, cum sunt de pildă cele organice.

Șampoane pentru încetinirea căderii părului

Pentru a vă menține sănătatea scalpului și a părului, alegeți șampoane ce conțin ingrediente naturale, care au beneficii mari pentru sănătate, cum ar fi:

  • Plante medicinale (ex. urzică, mesteacăn, mușețel, cimbru, busuioc)

  • Jojoba, aloe vera, glicerină vegetală

  • Castravete, avocado, portocale, lămâie, miere

  • Oțet de mere, pulberi ayurvedice, bicarbonat de sodiu

  • Ulei de măsline, săpun bio, ulei de vitamina A și E.

Șampoane pe bază de plante medicinale

Șampoanele se aleg și în funcție de tipul și structura părului. Anumite ingrediente naturale, au proprietăți deosebite, pentru diferite tipuri de păr. Plantele medicinale ajută la îmbunătățirea aspectului podoabei capilare și a sănătății scalpului. Iată câteva exemple:

  • Pentru păr normal se aleg șampoane care conțin urzică, salvie, busuioc, mușețel, gălbenele

  • Pentru păr uscat au efect benefic plantele medicinale precum salvia, caoda-calului, mușețelul

  • Pentru păr gras sunt indicate șampoanele pe bază de lavandă, cimbru, mentă, rădăcină de brusture, coada-calului, frunze de dafin.

Șamponele cu urzică pentru încetinirea căderii părului

Urzica oferă numeroase beneficii pentru păr și pielea capului:

  • Crește rezistența podoabei capilare

  • Îmbunătățește microcirculația sângelui către scalp

  • Calmează pielea capului

  • Combate căderea părului

  • Elimină mătreața și excesul de sebum

  • Stimulează creșterea părului

  • Îmbunătățește sănătatea și frumusețea podoabei capilare.

Dacă vă doriți un produs de calitate, care să îmbunătățească sănătatea și suplețea podoabei capilare, puteți selecta de pildă un șampon pentru creșterea părului pe Gettik.

Alte ingrediente naturale care opresc căderea părului sunt: busuiocul, salvia, cimbrișorul și rozmarinul.

Șamponul cu busuioc are efect calmant asupra pielii uscate, este recomandat pentru persoanele cu pielea sensibilă sau predispusă la iritații. Busuiocul combate mătreața și restabilește echilibrul natural al pielii capului.

Șamponul ce conține salvie este perfect pentru părul gras și scalpul predispus la transpirație intensă și exces de sebum. Salvia reechilibrează producția de sebum, tonifică pielea capului, reglează transpirația, oferă strălucire și frumusețe părului.

Pentru părul gras este util șamponul de cimbrișor, care luptă împotriva excesului de sebum. Așadar, dacă vreți un șampon echilibrant, alegeți unul care conține cimbrișor. Această plantă are efect bun și împotriva alopeciei, deci ajută în lupta împotriva căderii părului. Multe studii ale cercetătorilor au arătat că cimbrișorul ajută și la creșterea părului. Puteți folosi și ulei din cimbrișor pentru masajul scalpului, sau adăugați câteva picături din acest ulei în șampon și balsam de păr.

Șamponul din rozmarin este perfect pentru părul normal și părul gras. Acesta stimulează regenerarea părului, are proprietăți de promovare a creșterii firelor de păr, reechilibrează părul gras și menține culoarea podoabei capilare.

Dacă vreți să vă mențineți sănătatea părului, alegeți întotdeauna un produs natural, cu pH echilibrat, fără conservanți artificiali, fără parabeni sau alte substanțe chimice.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close