Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să transformi o încăpere banală într-un spațiu elegant: 6 etape

Cum să transformi o încăpere banală într-un spațiu elegant: 6 etape

Oamenii se întreabă adesea cum pot oferi o senzație de lux locuinței lor, pornind de la premisa că o casă sofisticată i-ar ajuta să obțină confortul mult dorit.

Cum să transformi o încăpere banală într-un spațiu elegant: 6 etape
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:30

Anumite materiale, culori, piese de mobilier și elemente de decor pot contribui considerabil la obținerea acelui look elegant în spațiul de locuit. Desigur, eleganța poate fi interpretată în multe moduri, de la un design luxuriant și plin de farmec, până la unul rafinat și sofisticat. Eleganța este redată de simetrie, de o paletă cromatică potrivită, de materiale exclusive și de o armonie omniprezentă la nivelul fiecărei încăperi. 

Indiferent de definiția pentru care optezi, eleganța este cea care oferă o impresie plăcută și de lungă durată. Dacă și tu te afli în postura de a dori să transformi o încăpere aparent banală într-una cât se poate de elegantă, îți propunem în rândurile de mai jos câteva etape pe care să le bifezi pentru a aduce camerei alese un aer classy

1. Păstrează un decor simplu 

Multe locuințe sunt departe de a fi elegante atunci când decorul este supraîncărcat. Menținerea unui decor simplu și cunoașterea importanței organizării poate aduce îmbunătățiri semnificative în aspectul unei încăperi. În contextul amenajării unei camere, de cele mai multe ori, mai puțin înseamnă mai mult. Tocmai de aceea, dacă te afli în plin proces de transformare a unui living banal, de exemplu, poți aduce eleganță în spațiul tău prin eliminarea elementelor inutile. Un spațiu aerisit al camerei de zi poate fi perceput drept unul armonios și, implicit, elegant. 

2. Integrează cornișe decorative 

Dacă încăperea pe care dorești să o transformi se bucură de prezența unui tavan înalt, cel mai simplu mod de a realiza această transformare este integrarea unor cornișe decorative de tavan. Această etapă va schimba instant aspectul interiorului, oferindu-i un aer atrăgător și sofisticat. Desigur, culorile intense, tapetul cu model sau pereții de contrast pot crea, cu siguranță, structură în interiorul încăperii, însă dacă dorești să oferi camerei tale acel ceva în plus, este ideal să optezi pentru cornișele decorative. 

3. Alege o paletă cromatică elegantă 

Culorile joacă un rol fundamental în a oferi încăperii tale o senzație atemporală, luxuriantă și primitoare. Prin urmare, o paletă cromatică elegantă pentru pereți poate fi un alt mod eficient de a îmbunătăți și a împrospăta aspectul unei încăperi. Culorile care trec treptat de la un ton la altul pot oferi o impresie elegantă, mai degrabă decât schemele dure de culori, cu contraste puternice. Te sfătuim ca în această etapă să mizezi pe tonuri neutre, similare, având în vedere că nuanțele delicate sunt, în general, mai calmante și sunt utilizate cu precădere în designul interior clasic, extrem de elegant. 

4. Pune accentul pe iluminatul interior 

O lampă elegantă poate da tonul întregului design interior. Motivul? Acest tip de iluminare poate face o cameră să fie mai sofisticată atunci când lumina naturală nu o mai inundă. De asemenea, pentru a obține un design elegant al unei încăperi, nu trebuie să te bazezi niciodată doar pe o singură sursă de lumină. Utilizarea mai multor corpuri de iluminat poate adăuga un plus estetic elegant camerei pe care dorești să o transformi. Să luăm, de pildă, livingul și dormitorul. Poți accentua eleganța acestor camere prin alegerea unor lustre pentru living și dormitor impozante, completate ideal de lămpi de podea sau veioze, care să asigure lumina de accent. 

5. Alege perdele de la podea la tavan 

Pentru a oferi unei încăperi un aspect complet și o senzație elegantă și fastuoasă, trebuie să ții cont și de perdelele pe care le folosești în decor. În această etapă de transformare îți sugerăm să alegi perdele din materiale fine, care să pornească de la nivelul tavanului și care să fie chiar puțin mai lungi decât înălțimea camerei. Nu numai că spațiul tău va părea instant mult mai amplu, însă va și deborda de eleganță și bun gust. 

6. Mixează materiale și pune accent pe detalii 

Mixarea culorilor și a materialelor creează echilibrul perfect dintre sofisticat, elegant și armonios. Catifeaua și mătasea sunt doar câteva dintre materialele care pot transforma un spațiu banal într-unul luxos. Asortarea elementelor din mătase cu alte elemente din mătase poate deveni plictisitoare, însă mixul dintre o lenjerie de pat din in și câteva fețe de pernă din mătase, de exemplu, poate crea un efect magic într-un dormitor pe care dorești să-l transformi. Totul stă în detalii! 

A transforma o încăpere într-una elegantă și luxoasă, pornind de la un aspect banal, necesită un set de abilități valoroase, însă le poți dobândi cu ușurință trecând prin toate aceste etape menționate. Ești gata să-ți transformi locuința într-un sanctuar al eleganței? 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close