Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Idei de tematici pentru botez și decorațiunile potrivite

Idei de tematici pentru botez și decorațiunile potrivite

Botezul este evenimentul mult așteptat, după nașterea copilului, în care cel mic va primi binecuvântarea de a se alătura comunității creștine.

Idei de tematici pentru botez și decorațiunile potrivite
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   14:19

Sfânta Taină a Botezului este realizată la biserică, dar momentul va fi sărbătorit după aceea, așa cum se cuvine. Familia, alături de prieteni și de cei dragi va merge la un restaurant unde va servi feluri de mâncare atent alese, va dansa și va celebra bucuria creștinării. 

Fiind o tradiție strămoșească, botezul poate fi destul de sobru însă vremurile actuale au permis adăugarea anumitor detalii ce pot aduce o notă de modernism întregii ceremonii. Decorarea cristelniței cu flori, lumânarea ce poate include ca decorațiune o jucărie, aranjamentele din grădina bisericii, toate ajută la obținerea unei atmosfere de vis, ce reușește să țină aproape de vechile obiceiuri chiar și generațiile tinere. 

Alegerea unei tematici pentru ceremonia botezului este opțiunea preferată de mulți părinți, în special pentru petrecerea de la restaurant. Începând cu hainele copilului, cu decorațiunile utilizate, modelul tortului sau animatorii invitați la petrecere, fiecare detaliu este atent studiat astfel încât să transmită un mesaj ce are legătură cu tema aleasă. La finalul petrecerii, se pot oferi mărturii pentru botez, care vor reprezenta amintiri peste timp ale acestui moment unic în viața tuturor. 

Tematica botezului poate atinge diverse subiecte, începând cu o anumită culoare sau un anotimp și până la personaje preferate ori filme îndrăgite. 

1. Petrecere câmpenească

Este o tematică ce poate fi adoptată la petrecerile de botez care au loc vara sau toamna. Atât copilul, părinții, nașii dar și invitații pot fi îmbrăcați în costume tradiționale, cu ie și fustă/pantaloni negri. Locația trebuie să fie în aer liber, iar mesele să fie decorate simplu, cu fire de paie, flori de câmp sau floarea soarelui. Mâncarea făcută la proțap și sucul natural de fructe, reprezintă alegerea ideală, iar tortul poate fi în formă de tractoraș. Baloanele galbene nu trebuie să lipsească și nici ghirlandele cu becuri, ce se vor aprinde la lăsarea întunericului. 

2. Personaje din basme și filme

Indiferent dacă este vorba de Mica Sirenă, Mickey Mouse, Cenușăreasa, Unicorni, dinozauri sau astronauți, cel mai important detaliu este îmbrăcămintea copilului. Apoi, decorarea sălii cu baloane ce reprezintă imaginea personajului respectiv și tortul într-o formă adecvată. Invitarea unui animator îmbrăcat cu un costum cât mai autentic va fi atracția petrecerii pentru cei mici, care se vor distra de minune. 

3. Navy

Alegerea unei tematici ce are legătură cu marea și plaja, este foarte ușor de pus în practică. Hainele alb cu albastru, cu o mică inserție de roșu, decorațiunile cu vaporașe, reprezintă doar câteva dintre detaliile ce pot ajuta la realizarea unei petreceri minunate cu tematică Navy. Dacă locația poate fi stabilită pe plajă sau chiar pe malul unui lac, cu atât mai bine. 

4. Balerina

Decorațiunile albe, cu multe volane de tul, inclusiv la rochița fetiței, sunt baza pentru o petrecere cu această tematică. Micuța balerină va fi în centrul atenției, înconjurată de valuri de tul, de trandafiri albi, ghirlande de baloane și un tort diplomat, cu cremă de vanilie. 

5. Mașinuțe colorate

O tematică ce poate fi adaptată atât pentru fetițe, dar și pentru băieți, în funcție de culorile alese și modelul mașinuțelor. Pentru băieți sunt ideale mașinile de curse, al căror design poate fi utilizat la realizarea decorațiunilor, mărturiilor și a tortului. Pentru fetițe, se poate alege o mașinuță Beetle într-o culoare pastelată, iar îmbrăcămintea poate fi inspirată din stilul anilor 60. O rochie cu jupon, un batic și chiar o pereche de ochelari de soare în formă Cat eyes, din plastic alb, vor ajuta la realizarea unor fotografii memorabile. 

Alege oricare dintre temele de mai sus, iar botezul copilului tău va fi un eveniment minunat. Pentru organizarea unui decor de vis nu este nevoie să cheltuiești mulți bani, ci doar să dai frâu liber imaginației și să oferi o atenție deosebită fiecărui detaliu. 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close