Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce este importantă vaccinarea porumbeilor voiajori

De ce este importantă vaccinarea porumbeilor voiajori

Asemenea oamenilor și porumbeii pot răci, pot avea o imunitate scăzută și există anumite boli care pot fi letale.

De ce este importantă vaccinarea porumbeilor voiajori
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   13:16

Pentru columbofili, este important ca porumbeii să fie în permanență într-o stare optimă, sănătoși și să trăiască în condiții cât mai bune. De aceea vaccinarea porumbeilor este foarte importantă.

Produse Columbofile - e-shopul destinat iubitorilor de porumbei

Magazinul online produsecolumbofile.ro are la bază produse speciale în ceea ce privește creșterea porumbeilor.

Pe lângă acest aspect, echipa din cadrul magazinului Produse Columbofile are o vastă experiență în spate, fapt pentru care pot oferi pe lângă produse și servicii de consultanță columbofililor. Pentru a alege un vaccin pentru porumbei este necesar să se aibă în vedere o schemă de vaccinare.

Ce vaccinuri găsim pe site-ul produsecolumbofile.ro

Gama de vaccinuri din cadrul magazinului online produsecolumbofile.ro este versatilă. Unele dintre cele mai importante vaccinuri pentru porumbei sunt cele pentru salmoneloză și paramixoviroză.

Salmovac - este un vaccin împotriva salmonelozei la porumbei și se face un tratament contra acestei boli de 5-10 înainte de vaccinare. De menționat faptul că este un vaccin cu virus viu și există posibilitatea de a apărea probleme post-vaccinare la 1-3% din efectiv. Acest vaccin are rolul de a oferi o imunitate crescută împotriva acestei boli.

Salmonela este o boală destul de greu de stopat în rândul porumbeilor. Odată ce a făcut un porumbel această boală, chiar dacă este tratat clinic, acesta va rămâne purtător.

Pharmavac Columbi 2 - este un vaccin împotriva infecțiilor cu paramixoviroza și herpes. Conține 50 de doze. Acest vaccin este foarte important pentru cei care dețin porumbei și asta deoarece are rolul de a menține porumbeii sănătoși, mai ales pentru acei pui voiajori care sunt din părinți imunizați. Mai mult decât atât, columbofilul are șanse mari să obțină rezultatele dorite în sezonul campionatelor.

Paramixoviroza este o boală letală, iar rata de mortalitate în rândul porumbeilor este destul de mare. Virusul este foarte contagios, iar dacă porumbeii nu sunt imunizați sunt șanse mari de a pierde efective întregi. Pentru cei care iubesc și cresc porumbeii, cunosc aceste aspecte și știu cât de greu este să piardă efective întregi de porumbei.

Din acest considerent este important ca porumbeii să fie vaccinați, astfel că rata de deces va fi mult mai mică, iar porumbeii vor avea o imunitate mult mai mare. Odată întreținuți corespunzător, porumbeii voiajori vor avea rezultate excelente în sezoanele de campionate.

În cadrul magazinului online Produse Columbofile găsim o gamă variată de tratamente și vaccinuri. În plus, există și un plan de vaccinare care diferă în funcție de vârsta porumbeilor.

Pentru că își doresc să devină o sursă de încredere pentru columbofili, echipa din cadrul magazinului Produse Columbofile oferă servicii complexe, calitative, pline de profesionalism, cât și produse dintre cele mai bune pentru creșterea și dezvoltarea porumbeilor. Pentru mai multe detalii cu privire la produsele și serviciile oferite de eshopul online, puteți accesa pagina produsecolumbofile.ro, iar cei din cadrul echipei vă vor sta la dispoziție.

Date de contact: 0773 774 303.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close