Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt persoanele care au nevoie de asigurare CASCO? Află dacă te numeri printre acestea!

Care sunt persoanele care au nevoie de asigurare CASCO? Află dacă te numeri printre acestea!

Una dintre cele mai eficiente modalități de a economisi bani pe primele de asigurare auto, pe lângă compararea ofertelor, constă, pur și simplu, în renunțarea la o parte din riscurile acoperite, ceea ce, în principiu, înseamnă doar încheierea unei polițe RCA, care este obligatorie prin lege.

Care sunt persoanele care au nevoie de asigurare CASCO? Află dacă te numeri printre acestea!
Sursa foto: shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2020   •   20:20

Dar, în acest caz, este important de știut că renunțarea la astfel de beneficii implică un risc. Dacă mașina ta este furată sau vandalizată, cel care va deconta factura vei fi chiar tu.

De aceea, una dintre întrebările la care trebuie să răspunzi înainte de a alege un plan de asigurare auto este „Am nevoie de CASCO?”.

Iată 3 lucruri pe care trebuie să le cunoști și să le iei în considerare:

1. Cum știu dacă îmi trebuie CASCO?

În multe cazuri, cum ar fi atunci când ai terminat toate ratele de plătit la mașină, iar aceasta începe să îmbătrânească, vei ajunge la răspuns în urma unei analize de evaluare a riscurilor. Fă-ți întotdeauna timp pentru aceste calcule, deoarece, cu ajutorul lor, ai putea ajunge să economisești sume importante.

O modalitate rapidă de a decide dacă ai nevoie sau nu de asigurare CASCO este evaluarea valorii totale a autoturismului. Compară această sumă cu prețul asigurării pe an, care cuprinde o acoperire completă, împreună cu asigurarea de răspundere civilă RCA.

Dacă mașina valorează semnificativ mai mult decât polița, atunci este cazul să te gândești serios la asigurarea CASCO.

2. Ce este asigurarea CASCO?

Polița CASCO poate avea acoperiri diverse, în funcție de nevoile pe care le are fiecare client. Acoperirile oferite de polița CASCO pot varia și între companiile de asigurări, motiv pentru care este important să citești detaliile contractului de asigurare înainte de a fi de acord cu termenii stipulați în acesta.

Spre deosebire de RCA, polița CASCO acoperă riscuri produse în accidente în care nu este implicată o altă parte sau cele care sunt din vina ta, precum izbiri, ciocniri, zgârieturi, căderi în apă sau pagube produse de obiecte aflate în interiorul mașinii.

De asemenea, alte avarii acoperite sunt cele produse din cauza derapărilor, incendiilor, trăsnetelor sau exploziilor, chiar și ale componentelor vehiculului, dar te asigură și în cazul calamităților naturale sau pentru căderea unor corpuri.

În plus, polițele CASCO te vor despăgubi și în cazul furtului sau al vandalismului.

3. Cine are nevoie de asigurare CASCO?

Un mod de a determina dacă ai nevoie de asigurare auto completă sau nu este să te uiți la câteva exemple de situații în care aceasta este necesară:

  • dacă efectuezi în continuare plăți la mașină - creditorul tău, fie că este vorba de bancă, fie de o companie de leasing, mai mult ca sigur îți va impune să deții o asigurare CASCO pe toată perioada împrumutului.
  • dacă ești proprietarul de drept al mașinii, dar nu-ți permiți să o înlocuiești în caz de daună totală, atunci ai nevoie de o asigurare completă. Dacă celălalt șofer este vinovat de accident, dar nu are asigurare, va trebui să suporți singur costul reparațiilor.
  • dacă parcurgi distanțe lungi cu mașina, în special în condiții meteorologice severe, șansele de a avea un accident cresc. În acest caz, asigurarea CASCO te poate proteja de multe cheltuieli nedorite.
  • dacă autoturismul pe care îl conduci valorează foarte mult pentru tine, atunci este normal să ai o asigurare completă. Un bun exemplu este un accident considerat a fi din vina ta. Vei pierde mult mai mult decât dacă închei o poliță CASCO, dacă mașina ta este avariată grav sau total.

În concluzie, deși asigurarea completă de tip CASCO nu este obligatorie, o astfel de poliță aduce o mulțime de avantaje și beneficii, care, în anumite situații, ar putea să te ajute să economisești sume importante de bani. Așadar, analizează cu atenție modul în care folosești autoturismul și încheie o poliță CASCO, pentru protecția ei.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close