Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Salvaţi Pământul!

Salvaţi Pământul!

Una dintre cele mai simple modalitati de a reduce costurile este să inchideti luminile când ieșiti din birou. Este atat de simplu.

Salvaţi Pământul!
Sursa foto: Dreamstime
18 Feb 2020   •   09:21

La sfârșitul zilei, dacă lucrați într-o clădire de birouri și nimeni altcineva nu are nevoie de lumini aprinse, stingeți-le. Nu așteptați ca cei care fac curatenie să o facă, nu lăsați acest lucru in seama unui administrator.

Fotografie oferita de Dreamstime

Economisiți bani pentru compania dvs., dar, mai important, economisiți energie. Economisind energie, ajutați la salvarea Pământului.

În fiecare an pe 22 aprilie sărbătorim Ziua Pământului. Dacă sărbătoriți și voi, felicitări! Înseamnă că va pasă. Și dacă va pasă de Pamant, probabil știti de ce este atât de important să il păstrati și să il lasati curat pentru generațiile viitoare. Iată câteva modalități de a salva Pământul și de a arăta că vă pasă de frumoasa noastră planetă:

Reciclati

Știti cum se spune, gunoiul unui om este comoara altui om. Ei bine, nu o luați literal, dar dacă tot putem folosi gunoiul într-un alt mod, atunci de ce nu? În plus, nu există niciodată suficiente locuri de muncă, așa că, dacă putem ajuta la crearea altora în legatura cu activitatea de reciclare, atunci este un câștig pentru toată lumea.

Conservați apa

Poate că nu vă dați seama că există o mulțime de regiuni în această lume care suferă de deficit de apă. Gândiți-vă la asta înainte de a lăsa apa să curgă în timp ce spălați vasele, de exemplu. Încercați să remediați eventualele scurgeri de apă din casa dvs. și spălați mai multe rufe odata.

Folositi transportul public

Toți oamenii din fotografia de mai sus pot incapea  în doua autobuze. Imaginati-va cum ar arăta acea stradă dacă ar exista doar două autobuze, cate unul, pe fiecare parte. În plus, imaginați-vă cât de mult timp s-ar economisi și cât de mult s-ar diminua poluarea. Folosiți transportul public oricând puteți, sau chiar mai bine, mergeți cu bicicleta la birou in fiecare zi.

Fotografie oferita de Dreamstime

Consumati mâncare locală

Găsiți producători locali și cumpărați alimentele de la ei în loc de alimente importate care s-ar putea să fi călătorit mii de kilometri pana a ajunge sa fie consumate. Veti ajuta la economisirea combustibilului, la reducerea poluării și, probabil, veti stimula economia locală. Și folositi-va propriile sacose de cumpărături.

Plantarea de copaci

Incepeți să plantați ca sa nu aveti regrete. În zece ani, va veti fi dorit să fi plantat deja copaci.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close