Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Secretul decorațiunilor perfecte: cum să îți personalizezi casa cu stil

Secretul decorațiunilor perfecte: cum să îți personalizezi casa cu stil

Pentru fiecare dintre noi, casa devine propriul sanctuar. Iar atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței, fiecare detaliu contează.

Secretul decorațiunilor perfecte: cum să îți personalizezi casa cu stil
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2024   •   16:33

De la oglinzi moderne, la vaze, ghivece sau decorațiuni de perete inedite, fiecare element contribuie la crearea unei atmosfere primitoare. Cum să îți personalizezi casa cu stil cu ajutorul decorațiunilor perfecte? Descoperă în rândurile următoare.

Stabilește-ți un stil și selectează decorațiuni ținând cont de acesta

Primul pas în personalizarea casei constă în alegerea unui stil care te definește. Preferi căldura oferită de stilul scandinav? Iubești romantismul vintage, opulența stilului baroc? Sau minimalismul modern? Gândește-te așadar personalitatea ta și la atmosfera pe care dorești să o creezi în fiecare cameră. Începe prin a alege decoratiuni care se încadrează în tema și estetica generală a casei. Apoi, te poți concentra și pe detalii cum ar fi proporțiile, culoarea sau textura. 

Alege materiale de calitate

Fie că alegi o oglindă, un ceas decorativ, o ramă foto sau riflaje, este indicat să alegi produse din materiale de calitate. Acestea vor rezista în timp și vor conferi un aspect elegant locuinței. Optează pentru decorațiuni din alamă, beton, bronz, bumbac, ceramică, metal sau lemn, create de branduri apreciate în domeniu. Te vei bucura nu doar de o durabilitate superioară, ci și de garanție a calității. În plus, uneori brandurile oferă produse în serie limitată, ceea ce la face și mai exclusive.

Integrează câteva elemente personale

Dacă îți dorești să creezi un spațiu cu adevărat unic și personal, adaugă câteva decorațiuni care-ți reflectă pasiunile și interesele. Poți opta pentru rame foto argintii în care să expui fotografii de familie. Dacă iubești plantele, poți alege fie plante artificiale, fie ghivece interesante pentru florile preferate. 

Folosește culorile cu atenție

Culorile au un impact semnificativ asupra întregii atmosfere din casă. Dacă pentru pereți și piesele de mobilier existente, ai ales culori simple, minimaliste, pentru decorațiuni optează pentru nuanțe profunde, îndrăznețe. Tendințele actuale se îndreaptă spre tonuri reci și culori strălucitoare. Desigur, poți opta și pentru culori care îți oferă o senzație plăcută de relaxare și te fac să te simți bine.

Alege culori complementare pentru a realiza un contrast elegant. Sau nuanțe asemănătoare cu cele deja existente pentru o atmosferă calmă. De exemplu, albastrul este un ton modern, îndrăzneț și plin de personalitate. Griul este flexibil și ușor de integrat în orice spațiu, în timp ce nuanțele de auriu creează o atmosferă caldă, primitoare, naturală.

Alege decorațiuni inedite pentru zone de impact

Atunci când vrei să îți exprimi personalitatea și să creezi zone de impact, optează pentru decorațiuni inedite. Un obiect vintage, o piesă de artă contemporană, un tablou expresiv sau decorațiuni textile cu materiale interesante, îți vor permite să creezi o atmosferă specifică în casă.

Vei reuși să creezi un punct focal într-o încăpere, care va atrage atenția musafirilor. Totodată, poți folosi decorațiunile pentru a crea un aspect elegant și sofisticat care să reflecte cu adevărat cine ești.

Pentru a crea un mediu confortabil, în care să te relaxezi cu plăcere de fiecare dată când ajungi acasă, alege decorațiunile perfecte. Optează pentru elemente unice, inedite, care-ți reflectă personalitatea și stilul.

Pune-ți creativitatea la treabă și lasă-ți imaginația să se manifeste pentru a-ți transforma locuința în spațiul visat. Nu există reguli scrise în privința amenajării. Alege decorațiuni de calitate, care să te inspire și creează acel sentiment de “acasă”. Minimalist sau clasic, industrial sau modern, oferă-ți un interior echilibrat, plin de personalitate. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close