Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tipuri de cărucioare pentru copii. Cum faci alegerea potrivită pentru micuțul tău

Tipuri de cărucioare pentru copii. Cum faci alegerea potrivită pentru micuțul tău

Viața alături de un copil mic este un vis frumos. Cu toate acestea, de multe ori te poți confrunta cu adevărate provocări, printre care plimbarea copilului pe distanțe lungi.

Tipuri de cărucioare pentru copii. Cum faci alegerea potrivită pentru micuțul tău
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   13:02

De multe ori, acest lucru este foarte greu de realizat sau chiar imposibil. Începând cu lunga perioadă de recuperare după cezariană și până la frecventele dureri de spate, ce pot afecta pe toată lumea, există diferite motive pentru care trebuie găsită o metodă alternativă de plimbare a celui mic. 

Căruciorul va face diferența între o viață activă, în care nu va trebui să renunți la responsabilitățile sau plăcerile obișnuite, și una statică, în care va trebui să petreci zile în șir în casă. De la cumpărăturile la supermarket și până la drumurile pe aleile parcului din cartier, toate pot fi accesibile atunci când ai căruciorul potrivit.

Alege un cărucior 3 în 1 dacă vrei să faci o investiție inteligentă, sustenabilă din punct de vedere financiar pe termen lung, sau alege un alege un carucior sport dacă vrei să pleci într-o călătorie alături de bebe. 

Poți afla în continuare care sunt cele mai solicitate cărucioare pentru copii, precum și criteriile după care trebuie să alegi unul adecvat nevoilor tale unice: 

Cărucior sport

Este suficient de mic pentru a putea fi transportat într-un portbagaj de mașină, lăsând destul loc și pentru alte cumpărături sau bagaje. Este ideal pentru călătorii, dar trebuie să știi că majoritatea modelelor nu au spațiu de depozitare. Roțile pot fi duble sau simple și sunt, de obicei, fabricate din plastic dur. 

Cărucior 2 în 1

Acest model se recomandă încă din primele zile de viață și până la împlinirea vârstei de 36 de luni. Conține o unitate sport și un landou ce se montează foarte ușor și poate fi poziționat atât cu fața, dar și cu spatele la direcția de mers. Include centură de siguranță în 5 puncte, conform standardelor europene. Are trei poziții de ajustare a spătarului, pentru a-i asigura celui mic o călătorie confortabilă. Este ușor de pliat după utilizare, având un design ultra compact. 

Cărucior 3 în 1

Este un cărucior multifuncțional, cu accesorii interschimbabile. Include cadrul sport, un landou și o scoică. Este ușor de folosit, oferind confort și siguranță pentru copilul tău, încă din prima zi de viață și până la 3 ani. Roțile sunt gonflabile, iar cele din față sunt pivotante. Include o husă pentru picioare, care poate fi utilizată în zilele mai răcoroase. Scoica se montează ușor în mașină, cu spatele la direcția de mers, fiind prinsă cu centura de siguranță a mașinii. 

Cărucior pentru gemeni

Acest model permite plimbarea a doi copii simultan. Este foarte ușor de manevrat, putând fi închis cu o singură mână. Este special proiectat pentru ca părinții să se poată bucura de plimbări relaxante, alături de cei doi copii, indiferent dacă sunt gemeni sau frați de vârste apropiate. Poate fi utilizat pentru nou născuți sau pentru copii mai mari, fiind extrem de agil pentru a fi manevrat chiar și în spațiile înguste. Roțile pot fi demontate, pentru câștigarea de spațiu în portbagajul mașinii. 

Cel mai bun cărucior va ține cont de nevoile tale. Din acest motiv este recomandat să ai în vedere câteva criterii, printre care: 

  • stilul de viață
  • numărul de copii
  • funcțiile pe care ți le dorești
  • suprafața pe care te vei plimba cu căruciorul: asfalt, piatră cubică, gazon, teren accidentat, nisip
  • preț
  • dimensiuni

Un cărucior bine ales îți va face viața mult mai ușoară și își va oferi posibilitatea unor plimbări lungi și relaxante alături de copil. Veți petrece, în acest fel, mult timp împreună, construind o relație ce va dura toată viața. De asemenea, veți construi amintiri importante, iar bebe va putea să învețe multe lucruri importante despre lumea din jur. 
 

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close