Antena 3 CNN Economic Ilan Laufer: Grecia are o datorie cât dublul PIB-ului, dar când la noi se tăiau salariile cu 25%, la ei se tăia al 13-lea salariu

Ilan Laufer: Grecia are o datorie cât dublul PIB-ului, dar când la noi se tăiau salariile cu 25%, la ei se tăia al 13-lea salariu

Ilan Laufer: Grecia are o datorie cât dublul PIB-ului, dar când la noi se tăiau salariile cu 25%, la ei se tăia al 13-lea salariu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Iul 2015   •   12:20

Grecia are o datorie la FMI care reprezintă dublul PIB-ului ţării, dar să nu uităm că atunci când la noi se tăiau salariile cu 25%, la ei se tăia al 13-lea salariu, spun antreprenorii.

 
"La ora actuală, Grecia are o datorie de două ori cât este produsul ei intern brut, ceea ce este foarte greu de crezut că poate fi achitat într-un termen mai scurt de câteva zeci de ani. Va avea un impact regional", a spus antreprenorul Ilan Laufer, joi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
Totuşi, să nu uităm că atunci când la noi se tăia salariul cu 25%, la ei se tăia al 13-lea salariu, al 14-lea, a comentat Laufer.

DE NECREZUT. Câţi bani s-au strâns la cheta online pentru Grecia

 Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).
 
Actuala situaţie de incapacitate de plăţi tehnică nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. 
 
Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar şansele unei intervenţii europene sunt minime. 
 
Situaţia Greciei va avea, deci, un impact mai mic asupra pieţelor financiare, dar efecte grave asupra situaţiei sociale a poporului elen.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close