Antena 3 CNN Economic Ilan Laufer: Guvernarea Ponta putea să facă mai mult în ce priveşte absorţia fondurilor europene

Ilan Laufer: Guvernarea Ponta putea să facă mai mult în ce priveşte absorţia fondurilor europene

Ilan Laufer: Guvernarea Ponta putea să facă mai mult în ce priveşte absorţia fondurilor europene
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    12 Mar 2015   •   10:41

Guvernarea Ponta putea să facă mai mult în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene, a spus antreprenorul Ilan Laufer, după ce premierul a anunţat că atragerea fondurilor europene a crescut de opt ori în ultimii ani, România ajungând la un grad de absorbţie de 55%.

 
"Eu consider că guvernarea Ponta putea să facă mai mult, dar totuşi a fost un pas mare înanite pentru România, şi din punct de vedere al fondurilor europene, şi al eficienţei de absorbţie şi decontare", a spus antreprenorul Ilan Laufer, joi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
Totuşi, antreprenorul a remarcat că şi alte ţări din UE au avut rate de absorbţie chiar sub 20%, fiind vorba de ţări foarte mari.
 
"Normal că pe viitor trebuie să ne perfecţionăm ca şi ţară, şi să reuşim să absorbim acestor fonduri europene, mai ales că ele sunt o sursă importantă de bani pentru noi", a adăugat Ilan Laufer.
 
Atragerea fondurilor europene a crescut de opt ori în ultimii ani, iar România a ajuns la un grad de absorbţie de 55%, de la 7% cât a lăsat în urmă guvernarea PDL. 
 
Cea mai mare performanţă s-a înregistrat în domeniul Transporturilor, unde, în doar trei ani, absorbţia banilor europeni a crescut de la 4 la 50 de procente, a spus Victor Ponta. 
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close