Antena 3 CNN Economic Programul Rabla pentru maşini electrice, blocat după trei săptămâni de la debut. Ministrul Mediului: Din cauza birocraţiei

Programul Rabla pentru maşini electrice, blocat după trei săptămâni de la debut. Ministrul Mediului: Din cauza birocraţiei

Programul Rabla Plus pentru maşini electrice, care a început de trei săptămâni, este deja blocat, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Programul Rabla pentru maşini electrice, blocat după trei săptămâni de la debut. Ministrul Mediului: Din cauza birocraţiei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2021   •   15:20

Demnitarul a precizat că până acum nu a fost aprobat niciun dosar și există în continuare dosare neaprobate depuse încă din 2020, iar motivul pentru acest blocaj este birocrația care face ca totul să fie "complicat și stufos", potrivit digi24.ro.

Tanczos Barna: Aprobările merg încet pentru că sistemul este birocratic

Deși programul Rabla Plus a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă.

"Aprobările merg încet pentru că, din păcate, sistemul este unul birocratic. Așa l-am găsit și încă nu am făcut modificări. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. 

Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare, depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul", a precizat Tanczos Barna.

Barna: De săptămâna viitoare, ar trebui să fie aprobate cel puțin 200 de dosare săptămânal

Potrivit ministrului Mediului, începând de săptămâna viitoare lucrurile ar trebui să se miște și astfel să fie aprobate cel puțin 200 de dosare săptămânal.

"Este o procedură prea complicată și prea stufoasă. Am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcțiile care oricum nu au o contribuție în aprobarea dosarelor și să urgenteze procedurile", a adăugat ministrul Tanczos Barna.
 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna birocratie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close