Antena 3 CNN Economic Românii muncesc jumătate de an doar pentru a plăti taxe și impozite la stat. Analist economic: "Oamenii se adâncesc în sărăcie"

Românii muncesc jumătate de an doar pentru a plăti taxe și impozite la stat. Analist economic: "Oamenii se adâncesc în sărăcie"

Potrivit ultimelor date, românii lucrează jumătate de an doar pentru a-şi plăti taxele la stat și abia din luna iunie a anului încep să lucreze pentru ei.

Românii muncesc jumătate de an doar pentru a plăti taxe și impozite la stat. Analist economic: "Oamenii se adâncesc în sărăcie"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2023   •   20:44

Românii lucrează jumătate de an, cumulat, doar pentru a-şi plăti dările către stat.

Dacă ar fi să plătim exclusiv cele mai importante taxe şi impozite, cum ar fi taxele locale, impozitul pe venit ori TVA-ul, pentru un an de zile, fără alte cheltuieli, am achita datoria abia în luna iunie.

Astfel, din 100 de lei câştigaţi, doar 53 de lei rămân în buzunarele românilor.

"Peste 60% din ceea ce câștigăm înseamnă taxe, impozite sau TVA, astfel încât, din păcate, muncim mai mult pentru stat decât pentru noi.

Citește și: Momentul în care zeci de cicliști cad de pe biciclete la Turul Franței, din cauza unui spectator care a vrut să-și facă un selfie

Din păcate, pe măsură ce taxele cresc, oamenii se adâncesc în sărăcie, iar această consecință se va traduce, într-o recesiune puternică, pe care este posibil să o urmăm în următorii doi sau trei ani", a declarat analistul economic Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Romania se află aproape de finalul listei țărilor europene în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor datorate statului, anume pe locul 21 din 28, ceea ce înseamnă că ne plătim mai greu dările la stat.

În acest context, 19 iunie a fost numită "Ziua libertăţii fiscale", fiind vorba despre ziua în care am termina de plătit toate datoriile, dacă le-am achita exclusiv, fară alte cheltuieli.

×
Subiecte în articol: taxe si impozite
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close